13. des
 
Spania frykter Betina
Betina Riegelhuth var helt sjef da Norge møtte Spania i gruppespillet. Nå skjelver håndball-Spania før finalemøtet med Storhamar-spilleren.

Publisert: 20.des.2014 14.09
Oppdatert: 21.des.2014 10.13

- Jeg hadde en veldig god opplevelse sist vi møtte Spania, men det er umulig å si om finalen i morgen kan bli på samme måten, smiler Betina Riegelhuth.

Storhamar-spilleren som var av de siste som med i Thorir Hergeirssons landslagstropp, fikk sitt definitive internasjonale gjennombrudd da Norge slo Spania for noen dager siden.

Da scoret Betina sju mål og var Norges toppscorer og beste spiller i følge TV2s seere.

Ikke lenger ukjent

I det møtet var Betina totalt ukjent for de spanske motstandere, men nå er ting annerledes. I alle fall litt.

- Hvem var det du snakket med nettopp nå, ville en spansk journalist vite etter HA-sporten hadde gjort unna en kjapp prat Riegelhuth på pressemøtet lørdag ettermiddag.

- Ah, det var Riegelhuth, ja, sier spanjolen som åpenbart husker det første møtet med Storhamar-spilleren med gru.

Maja vil ha gull

For den andre Storhamar-spilleren, Maja Jakobsen, er EM-finale ikke helt nytt. Hun var også med forrige gang Norge spilte finale for to år siden.

Den gangen ble Montenegro for sterke for Maja og Norge.

- Det jeg husker aller best er følelsen etter tapet. Det er noe jeg ikke ønsker å oppleve igjen. Å komme til finalen var stort, men å tape var kjipt, sier Maja som ikke fikk spilletid i semifinalen mot Sverige.

- Jeg forbereder meg til å spille, og er klar når sjansen byr seg. Mot Sverige var både Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Nora Mørk veldig gode, og da fikk ikke jeg sjansen. Men mentalt er det like tøft å sitte på benken og være klar, som å spille, mener Maja Jakobsen.

Fysikken kan avgjøre

Spania var gode før pause i sin semifinale mot Montenegro, men etter pause var de nære ved å tape kampen. Laget så slitent ut.

- Det må Norge ikke la seg lure av, sier TV2 studioekspert Frode Scheie.

Han mener Spania ser slik ut i hver eneste kamp, men at laget også fikk et skikkelig løft etter at de både knuste og sendte Danmarks jenter ut av kampen mot medaljene på onsdag.

- Vi må løpe Spania i senk og sette forsvaret, sier Maja Jakobsen og gjentar suksessopskriften som har sendt Norge til mesterskapsfinaler gang på gang.

Forberedt på seier

For mesterskapsdebutant Betina Riegelhuth er tankene på EM-gull og finalescoringer det hun sovner til i kveld.

- Når jeg er på banen er det for å ta skuddansvar i angrep. Det skal jeg ikke slutte med, selv om det nå står om EM-gull, sier Betina Riegelhuth.

 

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke