buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Spillerne må ta mer ansvar
Storhamar-jentene har fått det for komfortabelt etter at Arne Senstad sluttet.  

Publisert: 06.nov.2013 04:13
Oppdatert: -

Da Senstad ga seg i sommer, mistet Storhamar en av Norges aller beste håndballtrenere.
Sterk håndballfaglig, et råskinn mentalt og taktisk, og ikke minst en sann plager på trening.
Etter sju sesonger var det spillere som ønsket en ny trener og nye impulser, samtidig som Senstad kostet for mye i klubbens anstrengte budsjetter.
Noen spillere var lei av at Senstad løp ved siden av dem på trening og ropte, mens de slet seg gjennom knalltøffe løpeøkter. Lei av at han aldri var fornøyd med intensiteten og konsentrasjonen på trening, og alltid krevde mer.
Nå må Storhamar-jentene betale den prisen, og i cupkampen mot Oppsal for en uke siden, var det Senstads nye jenter som løp mest, ville mest og var best.
Fra sidelinja så det ut som de gulkledde fra Hamar bare ga 80 prosent. Maks. Rapportene fra Prestrudhallen er at det også er slik på trening i høst. Bare 80 prosent innsats og trøkk. Mer komfortabelt, men ikke prestasjonsfremmende.
Så langt har ikke jentene klart å følge opp uten å ha Arne Senstad sittende på ryggen klar med ei lekse hvis de skyter når sjansen byr seg, tetter igjen i forsvar, eller følger kampplanen 100 prosent.
Spillerne har snakket om det etter flere kamper, at de må gå i seg sjøl og brette opp ermene på trening. De gjorde det etter Byåsen-tapet med 20 mål. Det endte med ny kollektiv stillstand og minus 16 mål mot Oppsal i cupen.
Tilbake sitter islandske Alfred Örn Finnsson med ansvaret for årets Storhamar-lag. Teologen med et stort hjerte for håndball kan sin teori og har kvaliteter til å bli en god trener.
Han kommer med nye idéer og litt andre tanker som må øves inn, men så langt mangler han litt på det å være tøff nok på trening, og å sette ned foten når jentene blir for komfortable.
En av idrettens største klisjéer er «å hoppe etter Bjørn Wirkola». Finnsson står på hoppkanten. Å overta etter Senstad har blitt knalltøft, og så langt har Storhamar blitt avkledd for det de ikke har gjort på trening.
Derfor må Finnsson enten få forståelse i spillergruppa at de må legge ned en større innsats uten at han blir en kopi av forgjengeren på trening, eller han må bli en islandsk vulkan, som krever mer på hver trening.
Samtidig må han bli flinkere til å coache laget fra benken i kamp. Der er Senstad i det aller ypperste sjiktet i norsk håndball, men grunnlaget har han gjort på trening, gjennom at spillerne vet hvor vondt det må gjøre å slå de beste lagene.
Det husker nok Storhamar-jentene fortsatt, de må bare ville hente det fram.
I kveld er det en ypperlig anledning å vise det for trenerne på begge lag.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat