buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Holtet reiser til Oslo i dag for å redde Storhamar
Nyvalgt styreleder, Øystein Holtet, reiser til Oslo i dag for å møte håndballforbundet. Å beholde plassen i eliteserien er målet for møtet.

Publisert: 30.jun.2015 10:54
Oppdatert: 01.jul.2015 06:54

Storhamar har allerede søkt om fornyet lisens, men på grunn av flere utsettelser av gårsdagens årsmøte, mangler håndballforbundet økonomisk dokumentasjon fra klubben.

Den økonomiske virkeligheten som ble avslørt i går har Øystein Holtet med seg til møtet i Oslo, men om styrelederens planer ikke klarer å overbevise forbundet, kan det få store konsekvenser for laget fra Hamar vest.

- Klubben har sanert en god del gjeld første halvår i år, og jeg kommer til å be om seks måneder til for å snu den negative situasjonen i klubben, sier Holtet.

Blodrøde tall

Storhamar hadde en omsetning på rundt 5 millioner kroner i 2014 og en negativ egenkapital på rundt 3 millioner kroner. Den negative egenkapitalen utgjør 60 prosent av omsetningen, som plasserer Storhamar i en svært alvorlig situasjon.

I NHFs lov og reglement står det nemlig at lag som har negativ egenkapital som utgjør 50 - 75 prosent av omsetningen skal degraderes til 1. divisjon.

Heldigvis for Storhamar har klubben i første halvdel av 2015 fått redusert gjeld og negativ egenkapital med 732.000 kroner, og dette håper de er bevis på at det er en vesentlig og positiv utvikling.

- Revisoren vår har gjort en grundig jobb og vi har nå en komplett oversikt over klubbens økonomi. Min jobb blir å fortelle hvordan planen vår er videre og hvordan vi skal bedre den dårlige økonomien, sier Øystein Holtet.

Kan berge plassen

Dersom håndballforbundet fester lit til den nyvalgte styrelederen sine planer og samtidig er tilfreds med den jobben som har blitt gjort så langt i år, forbedrer trolig Storhamar posisjonen sin nok til å beholde lisensen og plassen i eliteserien.

Likevel tyder alt på at Storhamar i beste fall vil starte sesongen med minus fire poeng, om de havner i kategorien av klubber som har en negativ egenkapital som utgjør mellom 40 og 50 prosent av årlig omsetning.

Dette skriver NHF om klubbene i denne kategorien: Innsending av tertialregnskap. Ingen utgiftsøkninger godkjennes. Klubben gis ikke anledning til å tegne profesjonelle kontrakter med spillere. 4 poeng trekk.

Poengtrekk

- Jeg håper på et positivt møte med forbundet, men anser likevel sjansene for poengtrekk som rimelig store. Det skal vi imidlertid leve med, sier Holtet som tror den nye hallen er med på å gjøre framtidsutsiktene noe lysere for Hamar-klubben.

Håndballforbundets generalsekretær, Erik Langerud er ikke villig til å kommentere situasjonen til Storhamar før morgendagens møte.

- Jeg kan ikke kommentere denne konkret. Vi har ikke årsmøte og revisorgodkjente regnskaper ennå, og først når vi har mottatt dette kan vi vurdere klubbens søknad, skriver Langerud i en epost til HA-sporten.

- Det er for øvrig Forbundsstyret som tildeler lisenser basert på saksdokumentasjon fra administrasjonen. Av ovennevnte årsaker har ergo heller ikke styret mottatt noen papirer for behandling ennå, fortsetter Langerud.

Snarlig avgjørelse

Etter hva HA-sporten erfarer skal Forbundsstyret ha et ekstraordinært styremøte på torsdag, hvor situasjonen i Storhamar er eneste sak på sakskartet.

- Jeg regner med vi får en avgjørelse på dette i løpet av noen få dager, sier en spent Øystein Holtet. 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat