24. okt
VIKTIG: Betina Riegelhuth skal skyte Storhamar til deres første seier denne sesongen.
 
- Viste hvor gode vi kan være
Storhamar hadde kontroll gjennom hele kampen og vant 29-23 mot HK Halden.

Publisert: 21.sep.2014 14:18
Oppdatert: 21.sep.2014 18:49

Storhamar vant 29-23 borte mot HK Halden etter at Kristin Høybakken scoret det siste målet i sluttsekundet.

Storhamar hadde i realiteten kontroll gjennom hele kampen, men de kjørte på for holde Halden på god avstand. Det var stort sett tre-fire-fem og seks mål mellom lagene.

- Det går bedre og bedre for oss. Vi har merket i de to første kampene at det ble litt få oppkjøringskamper, men mot Halden viste vi glimt av hvor gode vi kan være, sier Maja Jakobsen til Hamar Arbeiderblad.

Rufsete start

Etter et par rufsete åpningsminutter tok Storhamar tak i kampen og rykket ifra.  Etter 12 minutter ledet de gule og blå 9-3, men etter en timeout fra Halden reduserte vertene ved flere anledninger og Storhamar slet midtveis i omgangen og ledet kun 11-9 ti minutter før pause.

Gjestene fra Hamar tok seg sammen og avsluttet omgangen sterkt. Anført av Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen som scoret fire hver før hvilen, gikk lagene til pause på stillingen 15-10 til Storhamar.

Etter pause fortsatte Storhamar å trykke på hjemmelaget og gikk opp til 17-10 gjennom Ellen Marie Folkvord og Betina Riegelhuth.

Men etter det kom Halden tilbake og scoret tre ganger slik at stillingen er 17-13. Og da mente Alfred Ørn Finnsson det var på tide med en time out.

Etter dette forsøkte Halden seg med frimerke på Riegelhuth. Og de fikk det til å fungere en kort periode, men nå Storhamar økte sin ledelse igjen til 22-18.

Aambakk bidro

Halden kom tilbake i kampen etter noen personlige feil av Storhamar, men de gule og blå økte ledelsen igjen til 26-20 etter blant annet en scoring av unge Malene Aambakk.

Etter at Halden kom tilbake to ganger, var igjen Aambakk frampå. Denne gangen på straffe slik at stillingen ble 27-22 tre minutter før slutt.

Aambakk hadde en god inntreden i laget i andre omgang, men det var Kristin Høybakken som fastsatte sluttresultatet til 29-23 i kampens aller siste sekund.

Ellers bidro både Betina Riegelhuth, Maja Jakobsen og Ellen Marie Folkvord med gode scoringer, slik at Halden aldri fikk følelsen av at de kunne henge seg på Storhamar i denne kampen.

Med seieren over Halden tok Storhamar sin første to-poenger denne sesongen. Onsdag kommer Larvik på besøk til Prestrudhallen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke