23. okt
TO LAG: Alfred Örn Finnsson må velge hvilke spillere som skal ha mulighet til både å spille i 2. divisjon og i eliteserien denne sesongen.Foto: Mattis Røhne
 
Storhamar kan møte seg selv
Det kan bli en aldri så liten godbit i håndballcupens 3. runde hvis Storhamars breddelag kommer så langt.

Publisert: 17.jun.2014 04:00
Oppdatert: 17.jun.2014 08:21

Etter at Storhamar Håndball ble delt i to klubber; elite og bredde, kan Storhamar stille med to lag i NM denne sesongen.

2. divisjonslaget, som tilhører Storhamar Bredde, er også påmeldt i cupen, og er satt opp mot LFH09 (Lillehammer Faaberg Håndball) i 1. runde.

Vinneren spiller mot vinneren av Skaun-Charlottenlund, og skulle Storhamar Bredde gå hele veien, har de hjemmekamp mot Storhamar Elite i 3. runde.

Hvem kan spille hvor?

For Storhamar Håndball er dette en ny erfaring ettersom klubben nettopp er blitt delt i to. Og spørsmålet er naturlig nok hvem som kan spille for hvilket lag?

- En spiller som skal være aktuell for begge lagene, må være medlem i breddeklubben. Det er ingen begrensninger på hvor mange spillere dette kan gjelde, men har breddespillere vært i aksjon for prestasjonsklubben, må de naturligvis stå over en kamp for breddeklubben i ettertid, sier daglig leder i Norsk Topphåndball Hein W. Barthold.

Han sier samtidig at en spiller som er medlem av prestasjonsklubben (eliten) ikke kan spille for breddeklubben.

- Alle må få spille

For Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson er det viktig at alle jentene i A-lagsstallen får et bra matchtilbud. Hvem som på papiret vil tilhøre hvilken klubb, er ennå ikke klart.

- Vi er i midt i oppkjøringen til den kommende sesongen nå, så får vi sette oss ned og få alt på plass i forhold til regelverket. For unge spillere er det viktig å ha en bra kamparena. Pr. i dag har vi 18 spillere i A-stallen og som oftest reiser vi med 14 på kampene, men alle må jo spille kamper, sier Örn Finnsson.

Etter en tøff fellestreningsperiode, er jentene innvilget fire uker med egentrening fra slutten av denne måneden.

Går det som Finnsson håper, reiser laget på en ukes treningsleir med god matching i Tsjekkia 8. august.

Daglig leder Erik Stensrud sier at Storhamar har fått tilbud om å delta i ei turnering i Most sammen med et bundesligalag, et topp fransk og topp tsjekkisk lag.

- Dette er utgifter vi ikke har inne på budsjettet vårt, og jeg jobber derfor med å få finansiert turen utenfor budsjett, sier Erik Stensrud, som håper å lykkes med akkurat det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke