23. okt
FORTVILER: Stine Lidén fortviler etter å ha kastet bort en femmåls-ledelse.
 
Storhamar-kollaps i andre omgang
Storhamar forfalt totalt i den andre omgangen med en femmåls-ledelse i lomma. Til slutt vant nådeløse Byåsen med fire mål.

Publisert: 19.feb.2014 14:32
Oppdatert: 01.apr.2014 15:52

Etter en jevn og nervøs åpning, der det kom tydelig fram at mye sto på spill, løsnet det etter hvert for Storhamar. Mens Byåsen slet med å finne flyt i angrepsspillet, kom hjemmelaget nemlig mer og mer inn i det. På stillingen 7-7, tok Storhamar for alvor grep i kampen.

Målløst Byåsen

Ni minutter og førti sekunder skulle det gå før bortelaget fikk sin neste nettkjenning. I mellomtiden nettet Storhamar fem ganger til 12-7. Begge lag fikk ett mål hver til pause, slik at stillingen var 13-8 halvspilt.

Linn-Marie Birkeland var vikarierende kaptein for en skadet Kamilla Sundmoen, og scoret sammen med Ellen Marie Folkvord scoret tre mål for Storhamar den første omgangen. Tonje Nøstvold scoret halvparten av Byåsens mål med fire nettkjenninger den første omgangen.

- Førsteomgangen er veldig bra. Vi er disiplinerte og holder oss til kampplanen. Jeg er veldig fornøyd med det vi viser det, sier Storhamar-trener Alfred Örn Finnsson etter kampen.

Kollapsen

Var den første omgangen jevnspilt, så var den andre alt annet enn nettopp det. De tilreiste kom ut i hundre og banket løs på et stusselig Storhamar-lag. Mer enn 6.39 minutter tok det ikke før Byåsen utlignet til 13-13.

Tro ikke at de ga seg der. Trondheim-laget fortsatte å gyve løs på de gule og blå. Etter femten minutter i andre omgang hadde Byåsen scoret elleve mål, mens Storhamar kun hadde to. Landslagsstjerne Camilla Herrem våknet for alvor og scoret fire kjappe for Byåsen, mens Tonje Nøstvold fortsatte i samme stil som i den første omgangen. Hjemmelaget kollapset totalt.

- Veldig tungt. Alle er selvsagt skuffet først og fremst. Heldigvis viser vi litt styrke da vi kunne lagt oss ned og tapt med ti-femten mål. Jeg synes det viser karakter, men likevel er vi jo ikke fornøyd, sier Örn Finnsson.

- Ut av systemet

Han mener flere faktorer spilte inn for at Storhamar stagnerte så voldsomt mot slutten.

- Vi bryter ut av systemet og slipper de veldig enkelt inn i kampen. I første omgang er vi veldig disiplinerte, men det er vi absolutt ikke i andre omgang. Det er vanlig å få en periode i løpet av en kamp der ting går litt imot, men i dag var den perioden altfor lang, forklarer islendingen.

Nå ser de gule og blå kun fram imot neste oppgjør, da Oppsal står for tur søndag.

- Heldigvis er det snart kamp igjen slik at vi kan riste av oss dette tapet, sier Örn Finnsson.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke