23. okt
TOPP: Anja Edin har spilte på beach-håndballandslaget i tre år og stortrives i sanden. På det lille bildet er Anja og Lise Løke (helt til høyre) med i troppen i beach-VM i 2007.
 
Storhamar satser på beach-håndball
Beach-håndball er in i tiden, og nå satser Storhamar Håndball på en årlig turnering i denne håndballvarianten på Koigen. Klubben jobber med å ha landslagene både for kvinner og menn til å spille oppvisningskamper i sommer.

Publisert: 06.mar.2009 05:20
Oppdatert: -
HAMAR: - Beach-håndball er innmari gøy! Det er musikk, det er håndball med to mål, det er på stranda, det er sosialt. Sol og sommer, og så kaste seg ut i vannet etter kampene. Dette er showvarianten av håndball, og det er kort og godt en drømmetilværelse, jubler Storhamars Anja Edin, som tror turneringen blir kanonbra reklame for Hamar.

Hun vet hva hun snakker om, for Anja har spilt på beach-håndballandslaget de tre siste årene, og i fjor var hun med på å vinne norsk OL-bronse.

Er kommet godt i gang
Det offisielle navnet på turneringen er H2O Hamar Beach-håndballfestival, og den aller første arrangeres i perioden 12.- til 14. juni.

- Vi er kommet godt i gang med planleggingen av turneringen, sier primus motor Ivar Kampenhøy til HA-sporten.
Målet er å få dette til å bli en årlig turnering, men da vil den gå litt senere på sommeren.
- Årsaken til at vi har lagt den midt i juni nå, er EM i beach-håndball i Larvik 23.- til 28. juni, og vi har et håp om at både kvinnene og mennene kan spille oppvisningskamper og legge treningsleiren i forkant av EM til Hamar.

For jenter og gutter
Beach-håndball appellerer til unge mennesker, og i Storhamars turnering er det snakk om å invitere lag fra 14 år og oppover.

- Vi satser på både jenter og gutter, og en åpen klasse der det eventuelt kan være snakk om mixed lag, sier Kampenhøy.
- Dette kan vel være ei kjærkommen inntekt for Storhamar Håndball også?
- Vi håper det skal kunne bli det etter hvert. Det første året regner vi ikke med det. Da blir det en prøveturnering som skal være en gave tilbake til Hamar fra Storhamar. Jeg tror turneringen blir en suksess, og at det vil fenge skikkelig, sier Kampenhøy.

Tre fra Storhamar
At det er en fengende form for håndball, kan Anja Edin skrive under på, og hun er ikke alene om å ha erfaring med beach-håndball i Storhamar.

Betina Riegelhuth var hjemmeværende reserve i fjorårets EM, og Lise Løke var med på det norske landslaget i VM så sent som for to år siden.
- Jeg tror det er flere av Storhamar-jentene som har anlegg, sier Anja og nevner typer som Kamilla Sundmoen og Anette Linaker Olsen.
Og hun ser absolutt ikke bort fra at det kan bli aktuelt for Storhamar å stille eget lag i H2O Hamar beach-håndballfestival 2009.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke