25. jun
LEDERTRIO: Jostein Smeby (f.v.) og Mathias Saxrud er ansatt i Storhamar nå. Til høyre styreleder Geir Byberg.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Storhamar styrker laget utenfor isen
Storhamar vil være mye i offensiv sone – også utenfor isen. Nå blir Jostein Smeby daglig leder, og Mathias Saxrud er ansatt som arrangements- og markedssjef.

Publisert: 03.jun.2016 11:30
Oppdatert: 06.jun.2016 10:46

Jostein Smeby har fungert som daglig leder, kombinert med jobben som materialforvalter, siden januar. Nå blir han ansatt som daglig leder i 50 prosent stilling. Han fortsetter som materialforvalter på A-laget i halv stilling.

– Det har vært noen travle dager, men jeg trives i jobben som daglig leder. Etter hvert har vi fått gode rutiner, og jeg har flere gode hjelpere, sier Jostein Smeby.

Så ingen bedre løsning

Mathias Saxrud har fått permisjon fra jobben i Scootr Kommunikasjon, og blir altså arrangements- og markedssjef i klubben han er så glad i.

– Vi er veldig godt fornøyd. Denne løsningen var førstevalget vårt, sier styreleder Geir Byberg, som forteller at de vurderte en daglig leder i 100 prosent stilling.

– Vi så ingen bedre løsning, og derfor ble det slik. Det fungerte veldig bra med Jostein som daglig leder, og etter hvert begynte vi å se etter alternativer som kunne supplere ham. En som kunne hjelpe Jostein, være høyrehånda hans, i tillegg til andre arbeidsoppgaver.

Sterkere Markedsteam

– Jostein kom med gode innspill på hva han trenger hjelp til. At Mathias fikk permisjon, og kan jobbe 100 prosent hos oss, er en drømmeløsning for Storhamar, sier styrelederen.

Mathias Saxrud blir en del av markedsteamet, som i tillegg består av blant andre Kim Skogheim, Sigve Ødegård og Patrik Bäärnhielm. Sistnevnte er ansatt i 50 prosent stilling.

Bedre helhet

– Jeg er heldig som har en snill arbeidsgiver, som ga meg permisjon. Jeg gleder meg til å begynne, sier Mathias Saxrud, som var manager for A-laget forrige sesong.

Den jobben blir ledig nå.

Styreleder Byberg er ikke tvil om at klubben får mye ekstra med ansettelsen av Saxrud.

– Vi får en bedre helhet på markedsarbeidet nå. Mathias skal blant annet følge opp sponsorer under kamp. Det er en viktig jobb. Han skal også tilrettelegge for dem som selger. Det er viktig å styrke markedsbiten, fordi det er stor pågang, noe som er veldig positivt. I tillegg skal han koordinere de frivillige. De er en utrolig viktig ressurs for oss, sier Geir Byberg, og legger til:

– Med ansettelsen av Mathias kan vi utvikle inntektspotensialet vårt, styrelederen.

Solte 500 sesongkort

Daglig leder i Storhamar, Jostein Smeby, er godt fornøyd med at de har solgt 500 sesongkort så langt.

De 500 sesongkortene er solgt til privatpersoner.

– Målet er å selge 1.500 sesongkort. Det tallet inkluderer både privatpersoner og sponsorer, sier Jostein Smeby, som forteller at de er aktive på sosiale medier i jakten på mulige sesongkortkjøpere.

– Den siste uka i juni skal vi ha stands forskjellige steder i byen for å få enda mer trøkk på det, sier nyansatt daglig leder, Jostein Smeby.

Storhamar hadde et tilskuersnitt på 3.982 forrige sesong. Det inkluderer seriespill og sluttspill, hvor Storhamar røk 3–4 i kamper mot Stavanger i semifinalen.

Plusser vi på kampene i Champions Hockey League endte snittet på imponerende 4.096 tilskuere på hjemmekampene til Sorhamar i CC Amfi.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke