23. okt
 
Storhamar tok fjerdeplassen - Levanger rykket ned
En timeout halvveis ut i 1. omgang snudde kampen. Storhamar så seg aldri tilbake og vant komfortabelt.

Publisert: 23.mar.2014 14:14
Oppdatert: 01.apr.2014 13:35

Storhamar har slitt mot Levanger. På de siste seks kampene har de gule og blå kun vunnet ett oppgjør lagene imellom. I kveld var det liten tvil om hvem som var det beste laget. Storhamartrener Alfred Ørn Finnsson var lettet etter at laget hans endelig kunne kvitte seg med Levanger-forbannelsen.

- Det var godt å få vekk spøkelset vi har hatt mot Levanger, sier Finnsson.

Timeout snudde kampen

For selv om Levanger åpnet best og ledet 6-3 etter 10 minutter, ble det aldri noen større luke. Halvveis ut i den første omgangen tok Finnsson timeout. Det skulle vise seg å gjøre susen. Storhamar våknet umiddelbart og tok kontroll over kampen. Og allerede to minutter etter timeouten var Storhamar à jour, på stillingen 7-7. Derfra og inn var Storhamar det beste laget og cruiset inn til 28-21 seier.

- Jeg husker ikke hva som ble sagt i timeouten, men vi var nok litt overtente fra start i dag, så vi trengre litt tid til å puste, sier Linn-Marie Birkeland.

-Kan gå til finalen

Trener, Alfred Ørn Finnsson var fornøyd med kampen, men skulle gjerne sett at laget hans kunne fullført 100 prosent.

-  Vi skulle ha punktert tidligere, men det ble mange bytter og litt urytmisk i andre omgang, sier Finnsson som nå ser fram mot kvartfinalene mot Vipers og Stabæk.

- Denne seieren var ekstremt viktig for laget. Nå er vi på vei fram, og jeg gleder meg til kvartfinalene.

En av de største bidragsyterne til dagens seier var kaptein, Linn-Marie Birkeland som bidro med fem mål i andre omgang og ble kåret til hjemmelagets beste spiller. Hun har god tro på at Storhamar kan gå langt i sluttspillet, men innrømmer at de også kan ryke tidlig.

- Det blir utrolig spennende med kvartfinale nå. Vi kan komme helt til finalen, men vi kan også ryke tidlig, sier Birkeland.

Før kampen:

Status før dagens kamp er følgende: Storhamar må ta minst ett poeng, hvis Stabæk slår Fredrikstad for å beholde fjerdeplassen. For bortelagets del handler det om å overleve i Postenligaen. Levanger må vinne for å sikre seg kvalik til spill i den øverste divisjonen også neste år.


Selv om tabellen tilsier at dette skal bli en grei hjemmeseier for de gule og blå, forteller historien oss noe annet. For på de seks siste seriekampene lagene imellom i Prestrudhallen har Storhamar kun vunnet en, spilt en uavgjort og tapt de resterende fire. 

- Det er på tide å ta liv av Levanger-spøkelset, sa en optimistisk Linn-Marie Birkeland til HA-sporten tidligere denne uka som var ganske trygg på at dette kom til å gå veien for laget fra Hamar vest.

-Vi skal høvle over Leavanger!
Det kommer til å bli en spennende siste serierunde i Postenligaen og i Prestrudhallen hvor begge lag har mye å spille for, og kommer til å gi alt. 

Alt du trenger å vite om kampen som starter 16:00 kan du lese under og etter kampen på h-a.no

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke