24. okt
ØNSKEDRØM: Trener Arne Senstad og Storhamar-ledelsen skal ha en prat med Gro Hammerseng etter sesongen i håp om å få henne og Anja Edin sammen på Storhamar neste sesong. Her følger de med fra tribuneplass.Foto: Mattis Røhne
 
Storhamar vil ha Gro og Anja
Storhamar-ledelsen vil jobbe for at populære Gro Hammerseng skal spille sammen med samboer Anja Edin i Storhamar neste sesong. Overfor HA-sporten avviser ikke Hammerseng at det kan være aktuelt. Hun skal i samtale med klubben etter sesongen.

Publisert: 15.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

TØNSBERG: - Jeg har sagt til Storhamar at jeg vil høre hva de har å si. Men vi må vente til etter sesongen, sier Gro Hammerseng til HA-sporten.
Lørdag så hun Storhamars håndballkamper fra tribunen sammen med Anja Edin. Edin ble spart til søndagens finale.
Som de fleste nå sikkert vet, er Gro Hammerseng gravid, og hun og samboer Anja Edin ser fram til å bli foreldre i begynnelsen av februar.
Når barnet er født og årets sesong er over, skal begge vurdere håndballframtiden sin.
I dag bor de sammen på Gjøvik, og Hammersengs kontrakt med Larvik går ut etter denne sesongen, og det samme er tilfellet med Edins kontrakt med Storhamar.

Flere klubber i bildet

Ifølge VG, har Larvik gitt signaler på at de ønsker å få til en hverdag som henger sammen for Hammerseng, og tidligere har det også vært nevnt at Gro kan komme til å spille på Gjøvik, der hun og Anja bor sammen.
- Er det viktig at du og Anja skal spille for samme klubb?
- Det får tiden vise. Det er ikke sikkert vi får noen tilbud om å spille i samme klubb heller, sier Hammerseng beskjedent.

Fornuftig å vente

For Storhamar er nettopp det en drøm, og samboer Anja Edin synes det er fornuftig av Storhamar å vente med en overgangsprat til etter sesongen.
På spørsmål om Anja har lyst på at samboerparet skal spille for samme klubb, sier hun at det viktigste er at familielivet skal fungere på beste måte.
- Er det aktuelt å slutte å spille aktivt?
- Jeg tror vel ikke noen av oss har lyst til å gi seg, men akkurat nå er jeg tilbake etter skade og Gro er gravid.
- Er Gjøvik HK aktuell siden dere bor på Gjøvik?
- Jeg har skjønt at det er litt rivalisering mellom Hamar og Gjøvik, ler Anja uten å svare på spørsmålet.
- Akkurat nå gleder jeg mest til at Gro og jeg skal ha barn, sier en blid Anja Edin til HA-sporten.

Drøm for enhver klubb

- Det er en drøm for enhver klubb å ha Gro på laget. Det er det for oss også, sier Storhamar-trener Arne Senstad.
- Men jeg tror helt sikkert Larvik vil ha henne med videre. Gjøvik også. Så får vi se hva vi greier å komme opp med i Hamar. Gro Hammerseng for Storhamar vil være et scoop for klubben og byen, og det må være veldig positivt for byens næringsliv også, mener Senstad.
- Det er viktig at vi i Storhamar er på banen og tenker framover i tid for å komme videre. En fantastisk håndballspiller som Gro Hammerseng ville betydd mye også utenfor banen. Var det opp til meg hadde vi hentet henne tvert, smiler Senstad.

Økonomien avgjørende

Han er svært klar på at det må på plass et helhetlig opplegg for å få Hammerseng til Storhamar, men det må samtidig være innenfor de rammene klubben har til rådighet.
Derfor er Arne Senstad klar på at klubben må ha ekstern hjelp fra næringslivet for å kunne lykkes med dette.
- Det er økonomien som styrer det meste, og vi trenger drahjelp av dem som ser nytten av å få Gro til Hamar.
- Ser du en fare i at Anja forsvinner hvis dere ikke lykkes med Gro?
- Jeg tror det er flere klubber som kunne tenke seg Anja, men etter denne sesongen er det mange i Storhamar som har kontrakter som går ut. Jeg tror en klubb med Anja og Gro på laget vil være veldig attraktiv for mange spillere, sier Senstad.

Markedsmessig bra

CC Mart'n er inne med sponsormidler i flere idrettslag i flere idretter, blant annet i Storhamar Håndball. Senterleder Ivar Kampenhøy mener Gro Hammerseng vil tilføre Storhamar mye både i forhold til markedet og det håndballmessige.
- Hvordan ser du på å bidra på sponsorsiden?
- Det har vi ikke diskutert, så det får vi se på når det blir lagt fram. Gro Hammerseng er ett av de største navnene i norsk håndball, og det er klart hun vil være positiv for Storhamar, sier Kampenhøy.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke