buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Storhamars nye utfordring
Heidi Tjugum fikk sju eliteseriekamper denne sesongen. Izabela Duda fikk ni. To bærebjelker i Storhamars håndballag er borte. Nå er det opp til resten av jentene å vise hvor solid resten av reisverket er.

Publisert: 26.jan.2009 05:09
Oppdatert: -
SPORTSKOMMENTAR
HAMAR: Det er naturligvis veldig fristende å si at de aller største forutsetningene for en god plassering i eliteserien er borte med de to ute:

Heidi Tjugum er i den lykkelige situasjonen at hun venter barn.
Izabela Duda i den ulykkelige situasjonen at korsbåndet i kneet er avrevet.
Naturligvis er Storhamar kraftig svekket med to viktige bærebjelke ute.
Det sier seg selv at en tidenes beste målvakter i verden betyr mye for et lag, og når det gjelder Heidi så er det ikke bare selve jobben mellom stengene som har vært viktig. Tjugum er en knalltøff vinnertype som alltid har satt store krav til seg selv - og lagvenninnene.

God erstatter i Jøranli
Nå har Storhamar sikret seg matchvinnertypen Lene Jøranli i spann med Stine Lidén i mål, og at Lene er blitt kåret til Storhamars beste i sine to første seriekamper for klubben, sier en god del om hennes kapasitet.

Izabela Dudas fravær er nitrist for Storhamar. En spiller med hennes målteft lar seg ikke erstatte sånn helt uten videre.
Den polske storskytteren ble en umiddelbar suksess da hun ankom Hamar foran 2006/07-sesongen. Storhamar rykket opp i eliteserien, og Iza banket inn 207 mål på 26 kamper. Åtte mål i snitt pr. kamp.
I sin første sesong i eliteserien økte hun scoringssnittet 9,2, og ble ligaens toppscorer med 203 mål på 22 kamper.
Også i år har hun 9,1 mål i snitt - før hun ble skadd.

Hva nå?
Storhamar kommer selvfølgelig til å savne Izas skuddferdigheter, men også temperamentet og temperaturen i spillet hennes vil bli savnet. Og hun har jo også fått så mye oppmerksomhet av motstanderne at lagvenninnene hennes har fått større rom å boltre seg i.

Storhamar er kraftig redusert. La det ikke være noen tvil om det.
Samtidig har Storhamar-jentene en stor utfordring de må ta sammen med trenerne sine.
Det er fortsatt mye uforløst kvalitet i dette laget, og kanskje kan typer som Betina Riegelhuth, Anja Edin og Daria Boltromiuk - for å nevne noen - ta enda noen skritt fram og bli enda viktigere for laget i fortsettelsen.
Anja (25) kom inn og tok ansvar da det buttet kraftig mot Tertnes, Kamilla Sundmoen var litt i samme situasjonen mot Toten, og hun gjentok det mot Bækkelaget i går kveld.

Betina i angrep
Det er flere spillere på Storhamar som har talent til å gjøre det samme.

Betina Riegelhuth har utviklet seg betraktelig som forsvarsspiller, men har fortsatt en vei å gå for å få ut sitt potensial offensivt. Den lovende 21-åringen har fått mer offensiv spilletid de siste kampene, og det bare snakk om tid før angrepsspillet sitter også.
Vi skal heller ikke glemme at Storhamar har et veldig ungt lag: Ungt som eliteserielag å betrakte og ungt i alder. Snittalderen gikk betraktelig ned da Tjugum (35) og Duda (29) ble borte.
Her er det spillere som har store forutsetninger til å utvikle seg mye. Vi kan jo eksemplisere det med å fortelle at spennende Maja Jakobsen, som scoret seks mål mot Bækkelaget i går kveld, ennå ikke har fylt 19 år.
Med Izabela Duda ute kan det også være naturlig å spille en litt annen type håndball. Det sier seg selv at veldig mange avslutninger kommer fra distanse med en type som Iza på laget.
Mot Toten oppdaget medspillerne igjen at Marita Brennodden befant seg på venstrevingen. Det er også mulig å benytte Inger Senstad enda mer på strek. Og når spillerne blir sterke i troen på at de kan gjøre det bra uten Iza, skal vi ikke se bort fra at flere og flere vil stå fram og vise hva de er gode for.
De har en fin utfordring foran seg nå.
PS! Storhamar har møtt de to bunnlagene Toten og Bækkelaget i de to siste kampene - og Tertnes i den tredje. Laget har tatt seks av seks poeng etter at Duda ble skadet.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat