7. des
STERK: En sterkere Anja Edin fikk mye inspirasjon av å være med på samling og spille kamper for Norge i Kroatia i sommer.
 
Styrket til sesongstart
I sommer ble Anja Edin tatt ut på landslaget i håndball. Arne Senstad synes 26-åringen har tatt et langt steg videre som håndballspiller, og han mener det ikke blir lett for landslagsledelsen å komme utenom Anja, hvis hun fortsetter slik som nå.

Publisert: 03.sep.2009 05.09
Oppdatert: -
SÆTRE: Sist helg ble Anja kåret til den beste utespilleren i Vestfjorden Cup. Offensivt spilte hun på hele sitt register til applaus fra tilskuerne. I forsvaret var Edin solid.

- Anja er virkelig i gang med å finne nivået sitt, sier Senstad.
- Vi har hatt en jobb å gjøre for å få henne mer direkte på mål, og jeg synes hun har tatt at langt steg videre. Jeg har pratet med Thorir Hergeirsson og Mia Högdahl, og vært tydelig på hva jeg synes om Anja. Spiller hun slik som nå, blir det vanskelig å komme uten om henne på landslaget. Nå får hun brukt både håndballhodet og teknikken sin. Anja er fantastisk både til å avslutte og servere målgivende pasninger når hun går direkte på målet som nå, sier Arne Senstad.

- Har utviklet meg
- Har du vært bedre noen gang, Anja?

- Synes jeg har utviklet meg i Storhamar, og vi har et godt spillende lag med mange spillere som kan servere både scoringer og assists. Er utrolig stolt av å spille for Storhamar.
- Jeg føler jeg har jobbet godt og vært stabil. Har vært skadd og har derfor trent masse styrke, og det får jeg igjen for i duellspillet og i skuddsituasjoner, sier Edin til HA-sporten.
- Er det ille å spille med jumpers knee?
- Jeg prøver å skyve det vekk. Ikke tenke på det. Men det krever mer av meg, og jeg må trene ekstra styrke for å holde det i sjakk. Bortsett fra mandager, trener jeg ei ekstra økt daglig med styrke, forklarer Anja.

- Har alltid troen
- Arne Senstad mener du er blitt flinkere til å gå mer direkte på mål?

- Ja, og når Arne roper hele navnet mitt - både Anja og Edin, så vet jeg hva jeg må gjøre, smiler Storhamar-spilleren.
- Hva betydde det for deg å få sjansen på landslaget?
- Veldig inspirerende. Både som spiller og trener for Storhamars 16-årslag, lærte jeg veldig mye.
- Er du med i neste landslagstropp, tror du?
- Jeg har alltid troen. Vil du, må du tro. Jeg må først og fremst prestere på Storhamar, så blir landslaget en bonus for meg, sier Anja.
Hun stortrivdes i Vestfjorden Cup og spilte på hele sitt register.
- Men så er det veldig moro å spille på dette Storhamar-laget også. Vi er veldig godt trente og veldig bra samspilte, fastslår hun halvannen uke før seriestart mot Larvik.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke