24. okt
I SKUDDET: Anja Edin med ett av sine fem mål i landskampen mot Brasi lørdag ettermiddag.
 
Suksess-Anja takker Senstad og Storhamar
Norge - Brasil 32-33 Norge - Brasil 33-25 I dag stiller Anja Edin på Storhamar-trening igjen, mange erfaringer rikere og et kjempeskritt nærmere VM i Kina. Hun takker Arne Senstad og Storhamar for hjelpen hun har fått med å bli landslagsspiller.

Publisert: 19.okt.2009 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: - Storhamar og Arne Senstad har gjort en kjempejobb med meg som håndballspiller. De har gjort meg mer disiplinert. Det er nok først og fremst dette som har ført meg inn på landslaget, sier Anja Edin etter helgens kamper mot Brasil.

Tross tapet for Brasil lørdag, er Anja godt fornøyd med egne prestasjoner mot søramerikanerne.

Lurt av Brasil
- Det har gått veldig bra. Vi visste ingenting om Brasil før den første kampen, men ble enige om å justere oss litt undervegs. Nå klarte vi ikke det. Det var først og fremst forsvarsspillet som sviktet. Til vår unnskyldning skal det sies at brasiliansk håndball har en litt annen stil enn det vi har i Skandinavia. Brasilianerne spilte lurt i den første kampen mot oss, skjøt når vi minst ventet det, og fortsatte å spille da vi ventet avslutninger. Vi gikk på limpinnen.

- I den andre kampen hadde vi bra kontroll på dem, og selv føler jeg at jeg har fått vist det jeg kan som håndballspiller.

Kjendis på backhand
- Og nå er det bare å sette seg ned og vente for å se om det holder til beskjed om VM fra Thorir Hergeirsson?

- Jeg er veldig spent, sier jenta, som ble verdensberømt i hele Norge etter den berømmelige backhandscoringen mot Kina.
- Det er jo slikt som er kjempegøy. Jeg fikk frie tøyler til å finne på ting av Thorir Hergeirsson, og da benyttet jeg sjansen, men jeg må finne passende tid og sted for slike utløp. Det er noe jeg har lært av Arne Senstad i Storhamar. Han ville ha meg til å spille mer på sikkerhet enn jeg var vant til. Det er nok til syvende og sist, det som har brakt meg inn på landslaget også. Nå håper jeg å kunne gi litt tilbake til klubben gjennom godt spill på klubblaget. Klarer jeg det, vil det neppe være noen ulempe i VM-uttaket.

Planlegger nye stunt
Anja vet at kampen om plassen på flyet til Kina er tøff. Det er mange gode spillere som kjemper om en billett.

- Jeg føler konkurransetrykket hele tida. En kan liksom aldri slappe av. Det må presteres hele vegen, men da er det også viktig å ha det moro ved siden av. Det har jeg hatt på landslaget i det siste, men det er ikke det samme som å få flybilletten til Østen…
- Du har fått mye fin presse i det siste også. Hva gjør det med mennesket Anja Edin?
- Jeg blir glad når folk er positive til det jeg gjør på banen. Og jeg må jo si at jeg er litt stolt av det jeg har prestert, av klubben min, Storhamar, som har gitt meg motivasjon til å gjøre dette.
- Når kommer neste sprell, Anja?
- Jeg driver og pønsker ut noe, vi får se.
Sier Norges nye håndballkjæledegge.

håndballfaktaNorge - Brasil 32-33 (13-14)
2128 tilskuere
Mål Norge: Tonje Nøstvold 8, Linn-Kristin U. Riegelhuth 6, Anja Marie Edin 5, Kari Mette Johansen 3, Tine Stange 2, Siri Seglem 2, Renate Urne, Inga Berit Svestad, Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Marit Malm Frafjord, Camilla Herrem.
Toppscorer Brasil: Jacqueline Anastacio 11.
Utvisninger: Norge ingen, Brasil 3 x 2 min.
håndballfaktaNorge - Brasil 33-25 (17-15)
Askøy Forum
Mål Norge: Tonje Nøstvold 5, Heidi Løke 5, Ida Alstad 4, Camilla Herrem 4, Linn-Kristin U. Riegelhuth 3, Renate Urne 2, Inga Berit Svestad 2, Tine Stange 2, Anja Edin 2, Karoline Dyhre Breivang 2, Marit Malm Frafjord, Siri Seglem.
Toppscorere Brasil: Jaqueline Anastacio og Ana Paula Rodrigues 8.
Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Brasil 2 x 2 min.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke