23. okt
LK94: Tonje Enkerud og Kristin Høybakken skal på landslagssamling.
 
Tester Betina og Kamilla
VM-toget har ikke gått for Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth, men Thorir Hergeirsson sender de to til tøff matching i Ungarn. Hamar

Publisert: 09.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Storhamar har for tiden seks spillere på landslagene, og den gjeveste plassen fikk Maja Jakobsen som er med i troppen som skal spille to EM-kvalifiseringskamper mot Romania. Pr. i dag er hun derfor den av Storhamar-jentene som ligger best an til å komme med i VM-troppen som tas ut 12. november.

Rekruttlandslaget

Men Kamilla Sundmoen, Betina Riegelhuth er fortsatt VM-aktuelle, og Thorir Hergeirsson ønsker derfor å se de to, pluss Storhamar-målvakt, Stine Lidén, i tøff matching på et godt rekruttlandslag som skal ut i kamper mot Ungarn, Kroatia og Brasil.
- Det er viktig at de får kjenne på nivået og måle seg mot lag som ligger i det øvre sjiktet i mesterskap. Det er bedre at de spiller disse kampene enn bare noen minutter i EM-kvalifiseringskampene mot Romania, sier Hergeirsson til HA-sporten.
Han synes Kamilla Sundmoen stadig rykker stadig nærmere, men at hun mangler litt kamptrening etter å ha vært ute ett år.
- Hun hadde ikke mange seniorlandskamper fra før av heller, så derfor er det ypperlig for henne å få møte toppnasjoner i Ungarn. Betina Riegelhuths nesebrudd kom ubeleilig. Jeg vil se henne mer i en sentral forsvarsrolle i Storhamar, sier Hergeirsson.

Var litt nervøs

Selv on Nora Mørk er tilbake i A-troppen, er Maja Jakobsen fortsatt inne i Hergeirssons tropp.
- Maja har kvalifisert seg til EM-kvalifiseringstroppen gjennom bra prestasjoner på klubb og landslag Hun kan brukes både som kant- og bakspiller, og var et relativt klart valg i troppen, sier landslagssjefen, som tok med Nora Mørk på bekostning av Stine Skogrand.
- Jeg har vært litt nervøs den siste uka, så det var godt å få beskjeden, sier Maja, som synes det er gøy at Nora Mørk har kjempet seg tilbake i troppen etter skade.
Storhamar er også representert på LK94-landslaget. Tonje Enkerud og Kristin Høybakken er uttatt til samling i Oslo 21.- og 22. oktober.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke