24. okt
REKORD: I team med Alfred Örn Finnsson opplever Bent Svele at Storhamar aldri har hatt flere poeng etter sju serierunder.Foto: Mattis Røhne
 
Tidenes beste serieåpning
Alt har ikke gått på skinner for Storhamar i seriestarten, men faktum er at laget aldri har åpnet eliteserien bedre.

Publisert: 23.nov.2013 04:13
Oppdatert: -

Storhamar står med 12 poeng etter de sju første serierundene. Så mange eliteseriepoeng har de aldri hatt på samme tidspunkt tidligere.
I den første sesongen i toppserien, i 2007/08 var fangsten etter sju kamper ti poeng, hvilket var usedvanlig sterkt for det nyopprykkede laget. Men 2011/12 var best inntil i år med 11 poeng på sju kamper.
Storhamars poengfangst etter sju serierunder i eliteserien:
07/08: ti poeng, 08/09: ti poeng, 09/10: ni poeng, 10/11: åtte poeng, 11/12: 11 poeng, 12/13: 10 poeng og 13/14: 12 poeng.
- Vi hadde håpet vi skulle spille bedre, men vi har slått Tertnes og Glassverket som er nevnt blant medaljekandidatene. Og slår vi Stabæk i morgen, har vi hatt en fantastisk start, sier Bent Svele som har vært med i Storhamar siden forrige årtusen.

Har mer å gå på

Kamilla Sundmoen tror den lille misnøyen som måtte være, skyldes at laget har røket så til de grader i to kamper mot Byåsen og Oppsal (cup).
- Vi har fått flere nye spillere, og må bare innse at det tar litt tid å spille inn laget. Og vi skal ikke glemme at vi har vunnet noen kamper med bare ett mål. Det er kamper som også kunne ha bikket den andre veien, så vi har hatt litt tur. Men samtidig kan du si at det er en mental styrke å vinne slike kamper, sier Sundmoen, som scoret 27 mål i de fem kampene hun spilte før hun måtte ut med skade.

På bedringens vei

Nå følger hun lagvenninnene fra sidelinjen og synes det har vært mange gode treninger med mer trøkk og taklinger den siste tiden. Og en like bra melding: Kamilla blir stadig bedre av skaden, som hun ikke kjenner så mye til lenger. Men hun velger å være forsiktig.
- Det var hyggelig å høre - til tross for prestasjonene, er trener Alfred Örn Finnssons umiddelbare kommentar om den sterke poengstarten.
- Jeg synes det har vært positivt at jentene har vist karakter gang etter gang og tatt seg inn når vi har ligget under. Vi vil nok fortsatt svinge litt i prestasjonene, men jeg synes det har vært mye positivt på trening den siste tiden.
Jentene hans slo Stabæk i cupen i en kamp som Finnsson syntes de hadde flaks som vant. Han fulgte Stabæk i E-cupen nylig, og mener de møter et bedre Stabæk-lag i Prestrudhallen søndag.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke