buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Til cupvinner- cupen med femmålsseier
Hvis Storhamar slår Stabæk med fem mål i kveldens eliteseriekamp, får Storhamar spille i cupvinnercupen i håndball neste sesong.

Publisert: 18.mar.2009 05:33
Oppdatert: -
BAKGRUNN

HAMAR: Larvik og Byåsen dominerer norsk kvinnehåndball og er de to beste både i serie og cup. Slik norsk kvinnehåndball har vært rangert av det europeiske håndballforbundet de siste årene, har Norge hatt én direkteplass pluss en kvalifiseringsplass til champions league.

De to plassene er blitt besatt av Larvik og Byåsen. Og fordi de to samme lagene også har vært nummer en og to i cupen, har Norges Håndballforbund laget egne regler for å gjøre det klart hvilke av de to semifinalistene som få plassen i cupvinnercupen.

Innbyrdes og tabell
I år er det Storhamar og Stabæk som er i den situasjonen, og det beste laget kåres gjennom eliteseriespillet.

Først teller innbyrdes oppgjør i serien. Står lagene likt etter de to seriekampene, er det plasseringen på tabellen som til slutt blir avgjørende. Bortemålsregelen, som gjelder i europacupen, er ikke tatt inn her.
I den første seriekampen mellom Storhamar og Stabæk vant Stabæk 35-31. Skulle kveldens kamp ende med firemålsseier til Storhamar, blir tabellplasseringen avgjørende, og da vil i så fall Stabæk ha ett poengs ledelse foran de tre siste serierundene.

Fem mål - eller mer
Stabæk har igjen Levanger (H), Byåsen (B), Nordstrand (H), mens Storhamars tre siste er mot Larvik (B), Tertnes (H) og Våg (B).

Tall som betyr noe for kveldens kamp, sier også at Stabæk sikrer seg E-cupplass med tremålstap eller bedre, og at Storhamar går til cupvinnercupen med femmålsseier - eller mer.
De håndballinteresserte har sikkert registrert at Norge har vært representert med tre lag i cupvinnercupens kvartfinaler, nemlig Gjerpen, Levanger OG Larvik.

Fra cup til cup
Hva i all verden gjør Larvik plutselig i cupvinnercupen?

Jo, i håndball er det slik at lagene går inn i åttendedelsfinalen i cupvinnercupen når de blir slått ut av gruppespillet i champions league.
Slik var det også i fjor, og da gikk Larvik helt til topps i cupvinnercupen. Mesterlaget er automatisk kvalifisert til neste års cupvinnercup, men Larvik valgte naturligvis å starte i den gjeveste E-cupen: champions league.
Dermed ble plassen åpen for et annet norsk lag, og det førte igjen til at begge de to utslåtte semifinalistene, Gjerpen og Levanger, fikk plass i cupvinnercupen.

Larvik igjen?
Med andre ord. Skulle Larvik gjenta den bedriften i år, får både Stabæk og Storhamar plass i neste års cupvinnercup - uansett resultat i kveldens kamp.

På grunn av økonomien spilte Levanger begge sine kvartfinaler i E-cupen borte mot TSV Bayer 04 Leverkusen, og ble slått ut.
Gjerpen vant hjemmekampen mot spanske Bolonman Parc Santiago 39-33, mens Larvik slo Otelui Galaiti 24-22 hjemme. Begge spiller returkamp borte søndag 22.03.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat