16. des
GIR SEG: Heidi Tjugum innser at kroppen har fått nok, og gir seg som Storhamar-keeper etter denne sesongen.
 
Tjugum gir seg etter sesongen
Heidi Tjugum (35) er inne i sin siste sesong som håndballkeeper. Etter denne sesongen er en eventyrlig håndballkarriere over for den internasjonale målvakten som gjorde comeback med to sesonger i Storhamar.  

Publisert: 11.des.2008 13.36
Oppdatert: -
HAMAR: – Jeg skal nok ikke fortsette, nei. Det blir ikke aktuelt, forteller Heidi Tjugum når HA-sporten spør om hun er klar for nok en sesong.
 
– Det tar på så mye med jobb og håndballsatsing. Det er litt uforenlig, faktisk, og jeg har mer enn nok med å fullføre sesongen, sier en av tidenes beste målvakter.
Heidi ga seg egentlig med håndball som sluttspillmester for Nordstrand etter 2004-sesongen. Men så kom lysten tilbake, selv om hun slet med skader etter storhetstiden.
 
Tysk mester og bronse
Via en gjesteopptreden for Leipzig i den tyske cupfinalen, som endte med cupgull, våren 2007, var Heidi klar for eliteseriedebutanten, Storhamar foran 2007/08-sesongen. Og på Hamar Vest ble hun en uhyre viktig brikke i en eventyrlig sesong som endte med seriebronse.
Så god var Heidi at hun var aktuell for Norges OL-lag i sommer. Hun hadde OL-bronse og sølv fra før, og jaktet på gullmedaljen.
De norske håndballjentene vant gull, men i forberedelsene til OL valgte Tjugum å si nei til Marit Breivik.
Treningsmengden ble for tøff for kroppen.
Nå har hun kommet fram til at det blir for tøft å satse videre med klubbhåndball også.
 
Innser at det er slutt
– Kroppen vil ikke være med lenger heller, og jeg må bare erkjenne at jeg er blitt 35 år og innse at det er slutt.
– Jeg har trivdes utrolig godt i Storhamar, og setter pris på det jeg har opplevd. Det er jo et lite eventyr, synes Tjugum.
Storhamar mister en utrolig god målvakt, og det blir nærmest en vegg som blir borte i laget.
– Men dessverre blir det lenger og lenger mellom hver gang jeg selv synes jeg spiller godt, sier Heidi selvransakende.
– Jeg skal ikke nevne navn, men vi ser også noen målvakter i EM som begynner å dra på alderen, sier Heidi, og det er definitivt ingen av de norske hun har i tankene.
 
– Stine blir stor
35-åringen synes Storhamar er heldige som allerede har sikret seg Stine Lidén (20). Heidi mener Stine har en god karriere foran seg.
– Hun blir en veldig god målvakt hvis hun får anledning til å forvalte talentet sitt. Jeg håper Bertil Pålsrud forter seg og skriver en treårsavtale med Stine, ellers kan hun fort være på veg til Danmark. Hun er virkelig på gang. Er ung og må få lov til å gjøre noen feil for å utvikle seg videre. Men Stine blir stor, mener Tjugum.
– Hva med deg og en framtidig trenerkarriere?
– Jeg har ikke den ambisjonen. Men som målvaktstrener har jeg mye å gi. Der kan jeg bidra litt, men ikke på fast basis, sier jenta som fikk med seg 175 landskamper A-landskamper, VM- og EM-titler, mesterskapstitler fra Norge, Danmark og Sverige, flere OL-deltakelser og…
 
– Har sett muligheten
– Arne Senstad og jeg har sett muligheten for at Heidi kunne gi seg, og vi tar det til etterretning, sier Storhamars sportslige leder, Bertil Pålsrud, som vil snakke med Heidi selv før han uttaler seg om hva Storhamar vil gjøre når Tjugum blir borte.
Trener Arne Senstad har ikke sett bort fra at Heidi Tjugum kunne bli borte:
– Men vi har nok fortrengt det litt, sier han.
– Betyr det at dere trenger mer backup på keepersiden?
– Vi har tro på Stine Lidén, men hvis Heidi nå gir seg, er det ønskelig å hente inn en mer rutinert målvakt sammen med Stine. Vi følger jo med på hva som skjer, men det er ikke bare å gå ut og plukke toppkeepere heller. For vi snakker om en toppkeeper hvis vi skal hente en som er like god som Heidi. Og det kan bli vanskelig, for dette har også ei økonomisk side, sier Arne Senstad til HA-sporten.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke