24. okt
 
Tøffere i forsvar og råere i kontra
Mandag 26. mai starter Storhamars håndballkvinner nye forberedelser til ny sesong. Arne Senstad er spesielt opptatt av at laget skal bli tøffere i forsvar og råere i kontraspillet sitt.

Publisert: 15.mai.2008 08:25
Oppdatert: -
HAMAR: Byåsen-trener Geir Oustrup er ifølge Adresseavisen lei snille piker. Nå henter han inn kampsportekspertise for å gjøre spillerne langt tøffere.

- Vi skal ikke bli stygge, men vi må bli tøffere, utdyper Oustorp overfor Adresseavisen.
- Vi skal ikke gå rundt og slå folk, men vi gjør det for å bli sterkere i skuldrene. Vi må bli vant til å ta et slag, vant til tøffe situasjoner, mener treneren.
- Skal vi bli bedre, kan vi ikke vinne fair play-prisen. Vi må bli best på tjuvtriks, sa han på et sponsortreff i forrige uke. Alt ifølge Adresseavisen.

Best med ball
- I Storhamar skal vi prøve å bli best med ball, sier Arne Senstad når vi forteller om Byåsens planer.

- Men vi må bli tøffere. I sesongforberedelsene kommer vi til å ha fokus på forsvarsspillet og jobbe mye med forsvarsformasjoner. Jeg kan ikke si at vi har forsterket laget vårt spesielt defensivt. De nye spillerne våre har mest offensive fibrer. Derfor vil jeg prioritere forsvarsspillet vårt på treningene, men vi skal samtidig jobbe med kontraspillet. Vi skal bli råere på kontra, sier Senstad.
Storhamar-jentene har nå treningsfri noen uker. Det vil si; de har fått med seg program for egentrening - med minimum fire treningsøkter ukentlig.
- Men fra mandag 26. mai kliner vi til med daglige treninger, sier Senstad.

Litt til og fra
Han får ikke samlet alle spillerne fra start av - eller hele tiden. Nå er Izabela Duda på landslagssamling med Polen, og Heidi Tjugum er brennaktuell for Marit Breiviks OL-lag.

I tillegg blir det litt til og fra med de nye jentene på grunn av skole og jobb før de etablerer seg i Hamar.
I sommer får spillerne tre ukers ferie - med egne treningsprogram, og fra 28. juli blir det full fart igjen.
- Vi planlegger en treningsleir i Polen i uke 34 med påfølgende turnering, sier Senstad.
Storhamar-treneren har ennå ikke spikret treningskampene i sesongoppkjøringen, men i tillegg til kampene i Polen, håper han på en kamp mot Byåsen onsdagen under Tussecup.
Seriestart i fjor var 16. september. I år er den flyttet til 24. september på grunn av OL.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke