buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
INTERNASJONAL: Storhamars Tonje Enkerud sa nei til fotballandslaget for å satse på håndball.Foto: Mattis Røhne
 
Tonje valgte bort fotballandslaget
Tonje Enkerud (18) spilte på landslag i både håndball og fotball. Hun valgte håndball, og nå er Storhamar-spilleren klar for EM.

Publisert: 17.jul.2013 04:13
Oppdatert: -

Vi går tre år tilbake i tid. Midtbanespilleren Tonje Enkerud har scoret to mål for J16-landslaget i fotball og sikret nasjonen plass i EM-kvalifiseringsgruppen.
Deretter sier hun takk for seg på fotballandslaget og velger håndball i stedet. Til skuffelse for fotball. Til glede for håndball. Hun var jo på landslaget der også.

Skolevalget avgjorde

- Jeg ga meg på topp, sier 18-åringen med et smil.
- Det var skolevalget som ble avgjørende. Jeg visste jeg skulle bo hjemme, og det var ikke fotballinje for jenter på Flisa videregående. Jeg valgte håndballinjen, sier Tonje som ga seg etter tre landskamper i fotball.
- Og jeg har aldri angret. Er fornøyd med valget, og kommer ikke til å skifte, sier 18-åringen som har to fotballspillende søsken i Marte (26) og Jonas (23).
Det er blitt mye gratistrening opp gjennom årene med stadige konkurranser søsknene imellom.
Den treningsglade jenta har ikke brukt mye tid på å følge fotballandslaget i EM, men har registrert at to av hennes lagvenninner fra 2010 er med på Even Pelleruds landslag.
- Jeg spilte sammen med Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg på J16-landslaget i fotball, forteller Tonje som ikke har noen sterke oppfatninger om Norges spill etter bare å ha sett noen minutter av de første kampene.

Til Frankrike

I morgen reiser hun til Frankrike med LK94-landslaget for å lade opp til EM i Danmark i august. Om hun stanset på tre fotballandskamper og to mål, har hun scoret 95 mål på 49 landskamper i håndball.
Og Tonje har ingen tanker om å stanse med det.
- Det hadde jo vært moro å nå til topps, sier 18-åringen og mener med det A-landslaget.
Hun tok steget opp fra 3. divisjon på Flisa til Storhamar i eliteserien forrige sesong.
- Det var enormt stor forskjell, men det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg fikk mye tillit og er blitt mer vant til nivået nå, sier idrettsjenta som skal ta idrettsfag på høgskolen i Elverum fra høsten av.
Men før det er den gjennombruddshissige midtbacken skikkelig sugen på å forbedre to bronsemedaljer fra EM i Tsjekkia og VM i Montenegro de to siste åra.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat