16. des
TRE MÅL: Anja Edin spilte det første kvarteret for Norge og scoret tre mål.
 
Tror Storhamar hadde slått Chile
Norge - Chile 44-15 Det ble ingen scoringsrekord mot Chile, men en enkel vei inn til storseier. - Men vi burde ha scoret flere og sluppet inn færre mål, mener Anja Edin. Hun føler seg ganske sikker på at også Storhamar hadde slått gårsdagens VM-motstander.

Publisert: 08.des.2009 05.05
Oppdatert: -

HAMAR: På forhånd var det et stort pressefokus på om Norge skulle sette ny seiersrekord - både i norsk og internasjonal sammenheng.

Ungarn har rekorden etter å ha nedsablet Australia med 57-9 i 2005, og den norske seiersrekorden kom mot Uruguay i 2001 da Marit Breiviks elever vant 48-11.
Med 45-15 i går står begge rekordene fortsatt trygt, for Norge hadde ikke god nok kvalitet verken offensivt eller defensivt i en kamp der de nest beste fikk mest spilletid.
På tribunen satt Katrine Lunde Haraldsen, Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen. Det er lagets tre klart viktigste spillere.

Burde vunnet mer
- Vi burde ha scoret flere mål og sluppet inn færre, mener også Edin.

- Hvor bra var egentlig Chile?
- Det var helt rart å spille mot dem; de var så sykt lette. Jeg følte at vi nesten måtte være forsiktige med dem. Fysisk var det nesten som å spille mot 14-åringer. Men samtidig var de veldig eksplosive og uortodokse.
- Hadde Storhamar slått denne VM-motstanderen?
- Ja, det mener jeg, men så er jeg også veldig positiv i forhold til Storhamar, sier Anja Edin med et smil.

Anja og Heidis plan
Anja fikk starte i drømmerollen som «indianer» i en norsk 5-1-formasjon, men det ble med et kvarters opptreden i 1. omgang for Storhamar-spilleren. Hun fikk heller ikke spille ett eneste bytt sammen med strekspilleren Heidi Løke, som hun har utviklet et så spesielt samarbeid med.

- Hadde Thorir en baktanke om at han ikke ville røpe mer av samarbeidsegenskapene deres, kanskje?
- Jeg vet ikke. Vi pratet om det vi også. Jeg elsker å spille sammen med Heidi, men Thorir sa ingen ting om det. Jeg skjønner jo at han ville prøve andre også, men Heidi og jeg hadde lagt våre planer på forhånd. Vi skulle ha det skikkelig gøy, forteller Anja Edin.

Kjempegøy å få starte
- Er det litt skuffende at du bare får spille det første kvarteret fra start av?

- Jeg synes det var kjempegøy å få starte kampen, og det er jo selvfølgelig kulere å stå på banen enn å være på sidelinjen. Men skuffet er jeg absolutt ikke. Jeg har ikke hatt forventninger om så og så mange minutter, men å gjøre mitt aller beste når jeg får sjansen, sier Edin, som var fornøyd med jobben hun gjorde bakover det kvarteret hun spilte. I løpet av den tiden scoret hun også tre mål.
I morgen er Ungarn motstander og torsdag spiller Norge mot Romania, som er en av gullfavorittene sammen med Norge og Russland. Da får vi de første svarene på hvor Thorir Hergeirssons Norge egentlig står.

håndballfaktaTerningkast 4Norge - Chile 44-15
SUZHOU: Håndball-VM for kvinner mandag, gruppe C:
Norge - Chile 44-15 (21-7)
400 tilskuere
Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Terese Pedersen - Renate Urne 1, Ida Alstad 2, Heidi Løke 6, Tonje Nøstvold 6, Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen 5, Marit Malm Frafjord 4, Linn Kristin Riegelhuth 9, Tine Stange 3, Anja Edin 3, Camilla Herrem 5.
Toppscorer Chile: Inga Feuchtmann 3.
Utvisninger: Norge ingen, Chile 4 x 2 min.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke