13. des
TAPTE: Lise Løke og Storhamar gikk på en smell mot Tertnes.
 
Tynn suppe mot Tertnes
(Storhamar - Tertnes 18-21 (8-12): Storhamar-jentene var brukbare i ti minutter mot Tertnes. Det var ikke nok til å slå laget fra Bergen.

Publisert: 20.aug.2016 13.15
Oppdatert: 20.aug.2016 13.15

Kamilla Sundmoen scoret åtte mål, og uten å imponere var hun klart best for de hel-blå fra Hamar.

- Det er noe som ikke stemmer, konkluderer en litt bekymret kaptein.

At hun selv leverte en godkjent kamp bryr hun seg mindre om.

- Vi likner ikke på oss selv i denne kampen. Det er ikke slik vi skal opptre, slår Sundmoen fast.

Fin åpning

De første 10 minuttene var definitivt de beste minuttene i kampen. Hamar-lagene ledet 7-4 og så bedre ut enn Tertnes. Men resten av kampen ble vesentlig svakere.

- Jeg er spent på nivået vårt når seriespillet starter, og kjenner allerede nå på premierenervene, smiler Sundmoen som er mer fornøyd med eget kne enn lagets prestasjoner i Vestfjorden Cup så langt.

- Fysisk går det greit, men jeg spiller nok ikke i kveld mot Halden, sier Sundmoen.

Lang skadeliste

Heller ikke i dag er Betina Riegelhuth tilbake på banen. En stiv nakke er derimot ikke noe som holder henne utenfor spill i særlig lang tid.

Fra før er Gabriella Juhaz, Malene Aambakk og Martine Hovden ute med skader. I gårsdagens kamp mot Rælingen fikk Kristin Høybakken seg en skade i kneet og er ute av spill i en periode. Hvor lenge er for tidlig å si. I tillegg fikk Linn-Marie Birkeland seg en smell i kneet mot Tertnes, og spilte ikke etter det. Forhåpentligvis er det bare snakk om en slagskade som leges raskt.

Smarte Tertnes

Storhamar ønsker å spille utgruppert i forsvar, og Tertnes  var forberedt på det. Når Storhamar gikk over i sin ekstreme variant etter pause, tok Tertnes ut målvakten og spilte sju mot seks.  Det var et effektivt mottrekk.

- Det er noe vi vet en del lag vil kjøre mot oss. Det må vi takle, sier Kamilla Sundmoen, som mener Storhamar likevel klarte seg OK i forsvar etter pause.

For få redninger

Laget fra Bergen styrte greit etter Storhamars gode åpning, og med mange spillere utilgjengelige, var det et svakt Storhamar-lag som fortjent tapte kampen.

Uten spesielt mange redninger av målvaktene fikk Hamar-jentene få billige scoringer framover, og i etablert angrep var det dårlig rytme og altfor lite råskap. Uten rytme og råskap er Storhamar i øyeblikket et middelmådig lag.

I den siste gruppespillkampen er Halden motstander klokka 17.3.

Storhamar - Tertnes 18-21 (8-12).

Storhamars lag: Stine Liden og Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Linn-Marie Birkeland 1, Tonje Enkerud 1, Kamilla Sundmoen 8 (3), Tina Engan 2, Hilde Egset 2, Elise Skinnehaugen 1, Lise Binger, Lise Løke 2, Ellen Marie Folkvord 1, Astrid Mjøen Holstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke