7. des
 
Braktap i seriefinalen
HATV: Linn-Marie Birkeland nekter for at opprykksklare Storhamar har tatt sommerferie.

Publisert: 17.feb.2016 18.33
Oppdatert: 17.feb.2016 21.15

Allerede opprykksklare og før kampen ubeseirede Storhamar skulle fortsette seiersrekka og feire opprykket med en deilig hjemmeseier over tabelltoer Stabæk i seriefinalen.

Slik gikk det ikke. Stabæk løp ifra gultrøyene etter hvilen, vant fortjent 29-21 og minket tabelltopp Storhamars luke til tre poeng. 

- Vi er ikke gode nok i dag i alle mulige faser. Vi klarer ikke å stå imot, og vi klarer ikke å stå sammen, sier Linn-Marie Birkeland, som vendte tilbake til parketten fra skade med sju scoringer.

I videointervjuet øverst på siden slakter Birkeland eget lag, før hun nekter for at gultrøyene har skrudd av etter at opprykket ble sikret.

Aambakk sentral

Storhamars opptreden endte i Birkeland-slakt, men det var vertene som åpnet best. Anført av en skuddvillig Malene Aambakk tok Storhamar tak i oppgjøret, og da 13 minutter var spilt, hadde fire Aambakk-susere sørget for en oppskriftmessig 6-4-ledelse.

Da Aambakk ble knetaklet på vei igjennom ti minutter senere og måtte forlate banen med en ispose rundt venstrelåret, var Storhamar fortsatt foran med to.

Etter Aambakk-skaden sa det stopp. Storhamar fant ingen offensive åpninger, og før pausesignalet gikk i Boligpartner Arena, hadde Bærums-laget kommet helt à jour. Stillingen var 14-14 ved sidebyttet. 

svak andreomgang

Aambakk ristet av seg skaden i garderoben og var tilbake på parketten etter pause, men Stabæk-dominansen fortsatte likevel. Da 41 minutter var unnagjort, lot en Lise Binger feil Stabæk løpe inn 19-15, og et helt fantasiløst Storhamar-lag hadde kun scoret ett mål etter pause.

Regina Guldbrandsen i Stabæk-buret slapp bare sju baller forbi seg i andre omgang, mens Storhamar-keeperduo Stine Lidén og Maria Jektvik Aarstad måtte hente 15 baller ut av nettet. Stabæk vant dermed fortjent 29-21 etter en ytterst svak andreomgang.

Med fire serierunder igjen har Storhamar en luke på tre poeng ned til tabelltoer Stabæk.

Onsdag i neste uke møter Storhamar Gjerpen i Skienshallen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke