23. okt
Bertil Pålsrud jakter unge spillere.
 
Vil gi det beste talenttilbudet
Storhamar jobber for å bli et bedre alternativ for unge og fremadstormende spillere på vei opp, enn de beste lagene i Norge, Larvik og Byåsen. - Jeg tror det vil være lettere å få mye spilletid i Storhamar som ung og sulten spiller, forklarer Bertil Pålsrud.

Publisert: 14.apr.2008 08:39
Oppdatert: -

HAMAR: I fjor på denne tida var spillerne på blokka til Bertil Pålsrud skeptiske når han ringte.

Nyopprykket lag uten meritter å vise til, fristet ikke alle.
I år er skepsisen snudd til nysgjerrighet og entusiasme takket være den strålende eliteseriebronsen.

Spilletid og trenere
I jakten på flere forsterkninger til neste sesong, er Storhamar interessert i spillere som er på vei opp i karrieren. Spillere som vil utvikle seg gjennom å få mye spilletid.

En av disse som klubben er interessert i, er som HA-sporten har skrevet tidligere, Bækkelagets Betina Riegelhuth.
- Vi innbiller oss at det er lettere i en klubb som Storhamar, enn det er i for eksempel Larvik og Byåsen, og spilletid er viktig i utviklingsprosessen, samt at vi har gode trenere. Vi jobber videre for å gjøre Storhamar til et godt sted å utvikle talentet sitt, og nå har vi også gode resultater å vise til, sier Pålsrud, som er i dialog med flere.

Flest på lista
- Mange har sagt at vi uten Duda ikke er så mye, men vi har i flere enkeltkamper vist vi har andre spillere som også har gjort mange kamper på et høyt nivå. Det er for eksempel ingen andre lag som har flere spillere blant de 33 spillerne som har scoret flest spillemål uten straffer. Vi har fem, understreker Pålsrud.

Inkludert Anja Edin (3 totalt) neste sesong har han seks med Duda (1), Brennodden (18), Sundmoen (24), Boltromiuk (26) og Senstad (31).
Byåsen har også fem spillere på lista, mens Larvik, Stabæk og Gjerpen har fire.

I dialog med alle
Når det gjelder årets spillerstall er mye på plass. Tjugum, Duda, Sundmoen, Boltromiuk og Senstad har kontrakt videre, sammen med Trine Haugstad, Anja Edin og Lise Løke som er nye.

I tillegg har Pålsrud ei gruppe som han kaller dialoggruppa. På grunn av mye reising i jobb, har han rukket å prate skikkelig med alle, eller det er noen små utfordringer rundt skole eller jobb.
Ingen har sagt nei.
- Marita håper vi å få på plass ganske snart, Rannveig er vi i god dialog med. Så er det spillere som Maren Gundersen, Hanne-Marthe Deglum, Trude Rønningen, Jeanett Svele og Tove Elisabeth Rise. For eksempel skole er en ting vi må leve med i denne aldersgruppa, med det begrensede tilbudet vi har i området vårt, fastslår Pålsrud.
PS! Storhamar regner med å være fulltallige til søndagens kamp mot Gjerpen, med unntak av målvakt Hanne-Marthe Deglum, som fikk en smell i hodet onsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke