7. des
NEP­PE AK­TU­ELT: Høyres Mic­hael Oreld vil ha en vur­de­ring om Stor­ha­mar Ishall kan byg­ges om til hånd­ball­are­na, men ver­ken Stor­ha­mar Dra­gons el­ler Stor­ha­mar hånd­ball ten­ner på ide­en.Foto: Ter­je Midt­tun
 
Vurderer håndball i ishallen
Høyres Michael Oreld vil ha en vurdering om det er mulig å gjøre om Storhamar Ishall til arena for Storhamar håndball.

Publisert: 16.nov.2011 07.33
Oppdatert: -

HAMAR: Oreld begrunner forslag med at det på den måten kan avhjelpe Storhamar Dragons vanskelige økonomiske situasjon, samtidig som at Storhamar håndball kan få en tidsriktig arena for eliteseriespill i håndball.
Oreld ser at en slik løsning byr på utfordringer, med både bandy og kunstløp som brukere av isflatene ved siden av Storhamar Dragons yngres avdeling.
- Ved å kjøre bandy og kunstløp i Vikingskipet der det likevel er is, kan det ligge økonomiske besparelser i en slik ordning. Vi vil ha en vurdering på kostnadene rundt dette mot å bygge om Prestrudhallen for flere titalls millioner kroner, sier Oreld som understreker at klubbene må ha rammebetingelser som de kan leve med.

Møter sterk motbør

Det er synd å si at Storhamar håndball og Storhamar Dragons tenner på ideen:
- Dette er en dårlig idé, sier daglig leder i Storhamar, Erik Stensrud.
Han mener at Oreld med en slik løsning, setter håndball, ishockey og kunstløp første og fremst, opp mot hverandre. Dessuten mener Stensrud at taket i Storhamar Ishall må heves betydelig for å få til en løsning Storhamar håndball som eliteserielag, kan leve med. Hva dette vil generere av kostnader, er Stensrud usikker på, men det vil ikke bli billig.

Ni meter til tak

Leder i Storhamar håndball, Ole Erik Hulleberg, sier følgende: - Dette har jeg kommentert tidligere. Jeg anser temaet for være utdebattert.
Anleggsansvarlig i Norges Håndballforbund, Tom Andersen, opplyser at kravet til laveste punkt i taket i dag er på sju meter, men at dette blir hevet til ni meter i haller som skal stå ferdig fra 2014.
- Det er derfor meningsløst å sette i gang med hallutbygging i dag uten å ta høyde for de nye reglene, sier Andersen.

Dyrere enn Prestrud

Erik Stensrud peker også på banestørrelsen som i håndball bør være på 50x25 meter. Dette inkluderer bane pluss sikkerhetssone. Hvis disse kravene skal tilfredsstilles, må hallen bygges ut også på sidene, om dette i det hele tatt er mulig.
- Hvis det er mulig, blir det dyrt i tillegg til å heve taket, sier Stensrud. og legger til: - Jeg tror ikke et prosjekt som Oreld vil vurdere, verken vil gi oss en ny eliteseriearena eller være økonomisk besparende sammenlignet med å bygge ut Prestrudhallen.
Heller ikke lederen i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen, flyr i taket av Orelds idé:

Betyr nei til arrangementer

- Ideen byr på visse utfordringer, sier Kristiansen og sikter til istid for kunstløp og Storhamars yngres avdeling som sørger for at begge isflatene stort sett er i bruk hele tida hallene er åpne.
- Og hva skal vi gjøre med arrangementer som VM i kjelkehockey som skal gå i ishallene fra 20 til 29. mars? Dette er arrangementer Storhamar Dragons tjener en del penger på.
Kristiansen mener også at besparelsen i iskostnader blir minimale. Forskjellen i kostnader med å islegge én kontra to flater, er minimale.
- Konklusjonen er at slike ting bruker vi ikke tid på, sier Kristiansen.
Ordfører Morten Aspeli var ikke tilgjengelig for kommentar.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke