7. des
ENDELIG PÅ PLASS: I går kunne Tone Wølner sette navnet sitt på kontrakten med Storhamar, og på den måten også sette sluttstrek for en lang og krevende keeperjakt. Skarnes-jenta kommer fra Gjøvik og Vardal og har i første rekke signert en avtale ut april.
 
Wølner klar for Storhamar
I går klokken 16.30 ble en lang og slitsom keeperjakt endelig avsluttet. Tone Wølner tar turen over Mjøsbrua og er den rutinerte brikken som gjør at Storhamar kan opprettholde ambisjonene om medalje og spill i Spektrum.

Publisert: 01.okt.2010 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: Det har vært en dårlig skjult hemmelighet i månedsvis at Tone Wølner har vært en aktuell kandidat som løsningen på Storhamars keeperjakt, som har pågått siden Lene Jøranli signaliserte at hun ville gi seg i klubben.
Opprinnelig hadde hun kontrakt med naboen Gjøvik og Vardal, men for snaue to uker siden kom kontrabeskjeden om at klubben likevel var villig til å gi slipp på målvakten, som har en fortid i Nordstrand og ni år i Tyskland bak seg.
- Jeg har lett etter en løsning med tanke på det å kunne tjene til livets opphold. Jeg ville finne en modell og en totalbelastning som er best mulig for meg, sier Tone Wølner.


Flere norske klubber, blant annet Sola, har jaktet skuddstopperen, men hun mener spill i Storhamar tilbyr den beste totalpakken.
- Det var ikke et naturlig valg. Men dette er den beste løsningen for meg. Jeg tror klubben har ambisjoner som matcher mine. Jeg vet ikke hva folk i Hamar forventer av meg, men jeg forventer av meg selv at jeg står stabilt og kanskje glimter til med en toppkamp i ny og ne.


Ble kjøpt fri


Arne Senstad og Atle Bronkebakken innrømmer at keeperjakten har vært både lang og slitsom. Den er også blitt ekstra vanskelig ettersom klubben er satt under overvåking og ikke kan bruke penger selv.
- Vi kan takke velvillige sponsorer som har gjort dette mulig. Det ligger en overgangssum til Gjøvik der, i tillegg til en kompensasjon for at de nå må ansette en ny trener for sitt J16-lag, sier Bronkebakken, som også vil gi honnør til Gjøvik og Vardal for måten klubbene har kommunisert og forhandlet seg imellom på.


Storhamars sportslige leder påpeker igjen at det ikke er mistillit til unge Stine Lidèn og Sara Haugli, men at det er viktig også for deres utvikling å få en rutinert keeper å lære av og å støtte seg på.
- Da jeg så hva Sara hadde prestert mot Sola fikk jeg nesten gåsehud. Vi er stolte av våre unge keepere, men de trenger konkurranse og en å lære av også.


I første rekke ut sesongen


Arne Senstad påpeker mye av det samme. Han forteller at Wølner, som i utgangspunktet har skrevet under ut april, har vært i diskusjonen lenge.
- Det har vært mye fokus i media og også innad på keeper. Det er deilig å ha landet på en løsning, som kanskje er den enkleste og beste ettersom hun er fra fylket og er lokal.


- Jeg vil gjerne se henne litt her før jeg uttaler meg for bastant om nivået, men hun besitter den rutinen vi har vært på jakt etter. Hun har tidligere vist at hun holder et høyt toppnivå, selv om det de siste årene kanskje har svingt litt. Jeg er helt sikker på at med henne på plass og Iza (Duda) på vei tilbake, kan vi opprettholde ambisjonene våre. Ikke noe er gitt ennå, men nå er forutsetningene på plass. Nå er det bare opp til oss selv. Jeg ser lyst på framtida, sier Senstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke