buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SPREKE SKIJENTER: Astrid Westerheim (64, t.v.) og Solveig Nyberg (75) har tilsammen tatt nesten 100 Birkebeiner-merker. Ingen av de to Rena-damene har gått lei.
 
Strålende Birken-jubileum
Birkebeinerrennet ble arrangert for 75. gang lørdag, og Solveig Nyberg (75) tok sitt 50. merke totalt, fordelt på rennet, løpet og rittet.   Se bilder fra folkefesten!

Publisert: 17.mar.2012 14:54
Oppdatert: -

Hun er én av bare to utøvere i klassen kvinner 75-79 år, og Birkebeinerrennets eldste skijente. Den strålende fornøyde Rena-kvinnen trives både i skisporet, på sykkelsetet og til fots, og lørdag tok hun sitt 50. merke totalt, fordelt på de tre Birken-arrangementene; rennet, løpet og rittet.

- Du skal ikke spørre om sånt, jeg tør nesten ikke si alderen min lenger, smiler Solveig Nyberg, som til tross for fylte 75 ikke lar seg skremme av 54 kilometer i skiløypa.

 

Solveig seiret i sin klasse med den veldig imponerende tiden 5.04,08. Hun er allikevel ikke helt fornøyd med årets renn.

- Jeg har smurt om tre-fire ganger, og jeg synes føret var vekslende. Det lugget litt iblant, forteller hun.

 

Det var rekordføre, og det ble satt nye Birken-rekorder både på herre- og kvinnesiden.

 

- Jeg satte i hvert fall ikke rekord, ler den erfarne skiløperen.

 

- Jeg har tatt mange merker i rittet og løpet, men jeg liker best og har gått mest på ski. Jeg er glad i å være ute og å holde meg i form, og på sommeren går jeg på rulleski, forteller Solveig, som håper å være heldigere med smørning når hun er tilbake i Birkebeinerrennet neste år.

 

Frivillige helter

 

Kulturminister Anniken Huitfeldt skrøt fredag de frivilliges innsats på Rena, langs løypa og på Lillehammer opp i skyene. Statsråden har utvilsomt rett i at deres innsats gjør Birken mulig, og i kaoset i slusa ut av målområdet står en av utallige dugnadsarbeidere. Arvid Andersen smiler, ler, slenger kommentarer, og vinker de slitne skiløperne av sted mot sekkeveiing og matstasjon.

 

- Jobben min er å få dem videre, og det går veldig greit. I løpet av dagen vinker jeg over 16.000 løpere forbi her, og jeg har så langt ikke hørt noen klage. Jeg har heller ikke hatt noe som helst å klage for selv, smiler en av utallige rødkledde helter.

 

Folkefest

 

Johan Holck-Steen representerer den tallrike gruppa skiløpere som kommer langveisfra for å delta på Birkebeinerrennet.

- Jeg går for den stolte skiklubben Glipptak IL, forteller gutten fra Arendal, som iført påskekylling-kostyme tok merket på Lillehammer lørdag.

 

Rekorder ble satt, og nesten 17.000 mennesker skapte folkefest i den tradisjonsrike traseen mellom Rena og Lillehammer. Birkebeinerrennet ble avholdt for 75. gang, og i år som i fjor, året før der, og så videre, ble Birkebeinerrennet 2012 en stor suksess.


 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat