20. jul
 
Streik i eliteserien i fotball
Oslo (NTB): 95 spillere tas ut i streik etter at NISO og NHO Idrett ikke ble enige under nattens mekling. Dermed blir kommende helg i eliteserien trolig avlyst.

Publisert: 20.mai.2011 07:15
Oppdatert: -

 

Eliteserierunden i fare

Totalt blir 95 eliteseriespillere tatt ut i streik. Alt tyder på at den 9. serierunden avlyses. Bare én av helgens kamper kunne i teorien blitt spilt.

– Ni klubber er truffet av streiken, åtte som er medlem av NHO og én klubb som har en direkte avtale med NISO. Det er bare én kamp hvor ingen av lagene er berørt av streiken, forteller Walltin.

 

Følgende ni klubber har spillere som tas ut i streik fra fredag: Brann, Fredrikstad (ikke NHO-medlem), Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

 

Uenighet om utstyr

I første omgang betyr streiken at de berørte spillerne ikke kan trene organisert med sine klubber. Blant spillernes viktigste krav var retten til selv å velge eget arbeidsutstyr.

– Det har vært mye uenighet mellom klubber og spillere når det gjelder utstyr. Spillere som er misfornøyde med produkt som keeperhansker og fotballsko må likevel bruke utstyret. Slik er det ikke i andre land i Europa, og det burde heller ikke være slik i Norge, sier NISO-lederen.

Walltin opplyser videre at streiken foreløpig ikke vil få konsekvenser for 1. divisjon. (©NTB)

 

 

Fredag morgen ble det klart at det for annen gang i historien blir streik i norsk idrett.

Ifølge leder i spillerorganisasjonen NISO, Joachim Walltin, var det stor avstand mellom partene da det ble brudd i forhandlingene.

– Partene var uenige på de fleste punkter. Vi opplevde generelt liten vilje fra motparten til å finne en løsning.

 

– Det gjelder blant annet sentrale krav om større valgfrihet i bruk arbeidsutstyr, gjennomgåelse av kontrakter og styrking av spillernes oppsigelsesvern, sier Walltin til NRK.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke