18. aug
Kontakt: Ketil Møller, nestleder Lillehammer I.K. ønsker å lære av prosessen Dragons har gjort det siste året.Foto. Kai Kristiansen
 
Styrer mot et ?millionunderskudd
L.I.K. har tidligere signalisert at de trolig går ut av året med rundt 600.000 i minus. Antakelig blir det vesentlig verre.

Publisert: 30.jan.2015 23:09
Oppdatert: 30.jan.2015 23:08

Klubben fra OL-byen dro med seg et underskudd på rundt 250.000 kroner inn i denne sesongen, og før jul ble den medlemsstyrte klubben informert om at gjelda trolig ville øke med rundt 300.000 kroner.

- Jeg kan ikke gi noe eksakt tall på hvor vi ender, men det blir nok enda svakere enn tidligere antatt, sier nestleder Ketil Møller.Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er det snakk om mer enn en million kroner i kortsiktig leverandørgjeld.

Må røske opp litt

- De økonomiske utfordringene gjør at vi må røske opp litt internt i klubben, og vi mener at vi kan spare mest penger på trenere, sier nestlederen.

Møller har ikke mange måneder i klubben som arbeidende nestleder i styret, men bruker all sin tid i klubblokalene i Kristins Hall.- Jeg har forsøkt å få fatt i Njål Berge i Dragons for å høre hvordan de har lyktes denne sesongen, men foreløpig har jeg ikke fått fatt i ham, forteller Møller.Nestlederen tror klubben allerede på kort sikt vil komme styrket ut av den jobben de nå er i gang med.- Er du ikke redd for at det sportslige produktet blir dårligere når dere kvitter dere med Tor Nilsen som trener?- Nei! Vi tror derimot dette kan være starten på noe nytt som vil gjøre at vi befester vår posisjon i toppen av norsk hockey, mener nestlederen som legger til at samarbeidet med NTG på Lillehammer bør bli enda bedre.

Frykter Wang

Lillehammer har i stor grad vært avhengig av både NTG-produserte spillere og full utlendingskvote.

Der vil det komme endringer allerede kommende sesong, blant annet for å møte konkurransen fra Wang i Hamar.- Vi må gjøre oss mindre avhengig av importspillerne, og de vi henter må bli i klubben lengre. I tillegg må vi våge å gi de yngste spillerne våre lengre kontrakter slik at også de blir i klubben, mener Møller.- Det har aldri vært noe ønske for verken klubb eller trenere å hente sju importer foran hver sesong, avslutter Møller.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke