18. aug
KHL NESTE?: En toppklubb i KHL ønsker Aleksander Smirnov som trener. Han vil gjerne ha en lengre kontrakt med Storhamar, men har foreløpig fått nei.
 
Styret sa nei til ny treårskontrakt
Storhamar-styret har diskutert en eventuell ny treårskontrakt for Aleksander Smirnov, men landet på at de vil forholde seg til eksisterende kontrakt.

Publisert: 23.apr.2016 09:01
Oppdatert: 25.apr.2016 06:38

Det som utlyste styresaken var høyst sannsynlig nyheten om at Aleksander Smirnov er ønsket i en KHL-klubb.

– Han har kontrakt en sesong til, og vi ble enige om å evaluere etter det. Vi er en sårbar klubb, og vil ikke forplikte oss for mer enn vi har dekning for. Det handler om å være forsiktig. Det var en ny treårsavtale, fra nå, som ble diskutert på dette møtet, sier styreleder Geir Byberg.

Bekrefter interesse

Storhamar-trener Aleksander Smirnov bekrefter at en toppklubb i KHL vil ha ham som trener.

Smirnov har som nevnt kontrakt med Storhamar en sesong til, men har en klausul i kontrakten om at han kan gå hvis det kommer et godt tilbud fra en toppklubb.

– Tre klubber har vist interesse. To av dem er uaktuelle. Den siste klubben er aktuell, og det er et topplag. Det er en veldig spennende jobb i en veldig bra liga. Dette er en klubb som kan kjempe om Gagarin-pokalen, sier 51-åringen, som ikke vil si hvilken klubb det er snakk om.

KHL, som har spredt seg til flere land, er regnet som verdens nest beste hockeyliga, etter NHL.

– Fristende tilbud

– Trolig får jeg et konkret tilbud mandag eller tirsdag. Så får jeg tenke litt og diskutere situasjonen. Det er et fristende tilbud, og dette er ikke lett, sier Aleksander Smirnov, og fortsetter:

– En langtidsavtale er viktig for meg. En ny treårskontrakt med Storhamar hadde forandret situasjonen. Uansett handler det ikke om penger ved en eventuell KHL-avtale. Det er kun sportslige hensyn, sier Smirnov, som bekrefter at han har fått presentert styrets avgjørelse, men han vil ikke kommentere noe mer før over helga.

Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, og østerrikske Kapfenberger, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Russeren er verdensmester to ganger, og var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013. Han har trent Storhamar de to siste sesongene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke