22. mai
Vant: Lene Retzius.
 
Suverent stavgull til Lene Retzius

Publisert: 04.feb.2018 20:53
Oppdatert: 04.feb.2018 22:23

Lene Retzius sikret gull i stavsprang allerede i første forsøk på 3,80 m, men stoppet ikke før hun hadde forsøk seg på 4,30.

Moelv-jenta, som hopper for Osloklubben IL BUL, tok søndag nok et NM-gull i stavsprang. Denne gangen var det med god margin. Hun hoppet enkelt over åpningshøyden sin på 3,80 m, og da var gullet allerede sikret, siden nærmeste konkurrent stoppet på 3,80 m med flere riv. Lene fløy siden enkelt over 4,00 m og 4,15 m i første forsøk, men etter tre riv på 4,30 m var det slutt. 4,30 ville ha vært tangering av hennes egen personlige rekord og den norske juniorrekorden.

Godt fornøyd

- Jeg er veldig fornøyd med hoppingen, og følte det var tre gode forsøk på 4,30 m, sier Lene Retzius.

Tatt i betraktning at Lenes pers utendørs er på 4,35 fra U23-EM i 2017, er det tydelig at det ikke er langt opp til eget toppnivå.

- Det er mange faser i et stavsprang som må utføres riktig for at jeg skal klare å hoppe over 4,30 m, utdyper hun.

Drømmer om EM og norsk rekord

Sisteårsjunioren legger lista høyt for sesongen. Siden det ikke arrangeres U23-EM dette året, er det kvalifisering til senior-EM i Berlin som blir hovedmålet. Kravet til EM er 4,45 m. Klarer hun det vil hun samtidig slette Cathrine Larsåsens norske rekord på 4,41 m, og befeste sin posisjon som Norges desidert beste stavhopper.

- Jeg tror absolutt det er mulig. Hvis jeg fortsetter utviklingen og får fullklaff i konkurranse kan jeg hoppe høyt, forteller Lene Retzius, før hun nok en gang stiger øverst på pallen i et nasjonalt mesterskap.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.