20. jul
GLEDER SEG: Simen Sveen (t.v.) gleder seg til verdenscuprennene på Lillehammer. Her i samtale med John Anders Gaustad.
Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Sveen elsker løypene på Lillehammer
Tester på rulleskimølle har vist at Simen Sveen (26) er i kjempeform.

Publisert: 04.des.2014 16:21
Oppdatert: 04.des.2014 16:26

Det var stang ut for 26-åringen fra Ring under åpningshelga på Beitostølen. Det ble en dårlig plassering på den klassiske distansen. På 15 kilometer skøyting la han helt i teten, men så forsvant skiene under han etter tre og en halv kilometer. Fallet gjorde at han ble stokk stiv.

Sveen valgte å droppe verdenscuprennene i Kuusamo med bakgrunn i at det kun var klassiske renn der. Nå er han på plass på Lillehammer og klar for mini-tour.

Gode tester

- Det er alltid et snev av tvil etter en slik helg som på Beitostølen, men jeg kjenner kroppen min veldig godt, og tester på rulleskimølla i Oslo har vist det jeg trodde. Jeg er i kanonform, og har våget å holde litt igjen på trening for å bevare formen.

Han har ingen forhåpninger på fredagens sprint.

- Der er jeg realist. Jeg er ingen sprinter, men rennet er jo en del av touren. Nivået på sprint er skyhøyt. Jeg bruker sprinten som oppkjøring til rennene lørdag og søndag.

Elsker løypene

Lørdag er det 10 kilometer skøyting.

- Jeg kunne godt tenkt meg en 15-kilometer. Men jeg elsker løypene på Lillehammer. De er tøffe, og jeg trives veldig godt her. Jeg er spent, men gleder meg til å gå, sier 26-åringen.

Ring-løperen har forberedt seg på Sjusjøen.

- Jeg har bodd og trent på Sjusjøen en uke, og det var helt perfekt, sier Simen Sveen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke