23. okt
Semifinaleklar: Marthine Svendsberget.Foto: Pål Jacobsen
 
Svendsberget klar for EM-semifinale
De norske juniorjentene slo Spania og er klare for semifinale i EM.

Publisert: 18.jul.2019 15:27
Oppdatert: 18.jul.2019 15:35

Norge, med Hamar-jenta Marthine Svendsberget (18) på laget, slo Spania i siste kamp i hovedrunden onsdag, og er dermed klare for semifinale i J19-EM.

Det norske laget vant samtlige av sine kamper i gruppespillet, men tapte mot Ungarn i hovedrunden. Onsdagens viktige oppgjør mot Spania ble en jevn affære, men til slutt kunne Svendsberget og de andre norske jentene juble for 23-21-seier.

Norge møter nå Nederland i semifinalen. Kampen spilles fredag kveld.

- Først og fremst gleder vi oss veldig over at vi har kommet til semifinalen, med en litt nykomponert tropp med flere debutanter. Vi har hatt fokus på ett trappetrinn av gangen - ett mål, én kamp av gangen, og neste trappetrinn nå er semifinale. Det blir først og fremst veldig moro, sier landslagssjef Knut Ove Joa til håndballforbundets nettsider.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke