17. jul
Mester: Leo Krafft (til høyre) fra Hamar kunne løfte pokalen som SM-mester sammen med lagkameratene på Carlstad.
Foto: Hans Cullberg
 
Svensk mester – drømmer om NFL
Leo Krafft fra Hamar ble i helgen svensk mester i amerikansk fotball, med delvis avrevet korsbånd. Drømmen er den amerikanske proff- ligaen NFL.

Publisert: 10.jul.2017 17:17
Oppdatert: 10.jul.2017 17:43

Krafft spiller forsvar på Carlstad Crusaders, som har vunnet åtte SM-gull på rad med helgens finaleseier. Han kom til klubben før sesongen. De gikk ubeseiret gjennom sesongen. Ambisjonene er høye for Hamar-gutten.

– Det har vært et spennende år, men framtida vet jeg ikke noe om ennå. Målet er NFL, men ligaen er så konkurranseinnstilt og det er så mange om beinet, så det er nesten umulig. Men det er drømmen, sier han.

Leo Krafft spilte finalen mot Örebro med delvis avrevet korsbånd og delvis avrevet menisk. Tøffingen på 195 centimeter og 115 kilo angrer ikke.

– Det var en veldig tøff finale, men vi klarte å sperre dem av godt, og vi vant 24–0. Det var deilig å ta mesterskapet. Skadene gjør at jeg ikke klarer å gå nå, men det var verdt det, sier han.

Spiller på heltid

Krafft spilte denne sesongen fotball på heltid, noe som var en overgang fra Eidsvoll 1814, hvor han spilte forrige sesong.

– Jeg ble kåret til all-star to år på rad i Norge, og da fikk jeg muligheten til å komme hit. Den svenske ligaen er hakket bedre enn den norske. I tillegg er det europaspill, som er en stor grunn til at jeg dro til Sverige. Her kan jeg fokusere fullt på fotballen, og da blir det også lettere. Det er mange amerikanere her, og flere som har spilt NFL, så det er tøft.

Startet karrieren i hamar

Carlstad Crusaders er ranket som nummer åtte i Europa, men tapte semifinalen i europacupen mot Helsinki tidligere i år. Krafft føler overgangen fra Norge gikk fint.

– Jeg føler jeg klarte å ta nivået bra. Det er fotball, og det har jeg drevet med siden jeg var tolv, forteller han.

Han begynte karrieren på Hamar Ruins som 12-åring. Da de ble oppløst fortsatte han på Eidsvoll, før turen gikk til Sverige. Krafft er også med på det norske landslaget. Framtida er noe usikker for Hamar-gutten, som skal under kniven om ikke lenge.

– Nå er hovedfokuset operasjon og å bli frisk. Jeg har nesten gått skadet hele sesongen, så nå må jeg få fikset det. Det er off-season, så det blir jobben opptrening og å holde seg i form. Fokuset for laget har bare vært på å vinne, så jeg har ikke fått snakket med dem angående neste sesong, men det er absolutt aktuelt å fortsette i Sverige. Men først må jeg bli skadefri, sier Leo Krafft.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke