16. jul
STERKERE LAG: Ole-Kristian Tollefsen er tilbake i VM mot Sverige onsdag.
 
Sverige sliter - Norge på offensiven
Svenskene har hatt en tøff start på hjemme-VM i ishockey. Norge sikter mot å gjøre hverdagen enda verre for de gulblå onsdag.

Publisert: 08.mai.2013 09:26
Oppdatert: -

Nordmennene kommer dit rett fra en vond 1-7-kamp mot Canada og vil nok bevise at laget er bedre enn som så.

Sverige står i likhet med Norge med et tap og to seirer i VM, men Pär Mårts' mannskap har på ingen måte imponert etter 2-1 over både Tsjekkia og Hviterussland. Tapet kom i åpningen mot Sveits med 2-3.

Norge har bare slått Sverige en gang i VM-sammenheng, og det var etter straffer i Kosice for to år siden.

- Det er jo en veldig tøff pulje. Selv om Sverige har skuffet litt er de kjempefavoritter mot oss, men vi må spille smart og spille på det vi er gode på, sier landslagssjef Roy Johansen.

Kaptein Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet er dessuten tilbake til onsdagens batalje i Globen.

Fullt?
I fjor møtes lagene i åpningskampen i en halvfull Globen. Den gang stilte Sverige med noen av sine største NHL-stjerner, men vant bare 3-1. I år har arrangørene lagt om på sin billettpolitikk slik at det er ventet fullt hus og 12.500 tilskuere på tribunen.

- Det hjelper jo godt med at vi også kan stille med fullt mannskap, sa Johansen.

Norge fikk en leksjon i effektivt ishockeyspill mot Canada tirsdag kveld. Håpet er at man virkelig har lært noe.

- Jeg får ikke håpe at kampen mot Sverige blir like tøff som mot Canada. Selvtilliten er kanskje ikke helt på topp hos dem og heller ikke oss hos. Men vi har vært flinke til å nullstille oss, og i en slik kamp med fullsatt hall og alt trykket på dem, så passer det oss bra. Kampene mot Sverige er alltid spesielle for oss. Så vi skal være 100 prosent «tagget» til den kampen, sier veteranen Mats Trygg. (©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke