23. okt
 
Syklistens kamp mot fotballgutta
Han ble sint da han glapp taket i armgangen, og dagens fotballøvelse «fitlight» i HAs talenter ble også en prøvelse for syklisten Ole Ingar Sel.

Publisert: 27.mar.2015 08:02
Oppdatert: 27.mar.2015 08:02

Det drar seg til i HAs talenter nå, og vinnerskallen Ole Ingar Sel likte dårlig å komme på etterskudd. I øvelsen «fitlight» i dag spørs det om den lange syklisten får fart nok på beina sammenlignet med fotballspillerne, skiløperen og bandyspilleren.

Til Belgia

I går reiste Ottestad-syklisten til Belgia. De to dagene han skal være der nede, skal benyttes til sesongoppkjøring og å forbedre de taktiske kunnskapene.

– Belgierne er ekstremt langt framme sykkeltaktisk. Her er det mulig å plukke kunnskap. Jeg var her i fjor og gjorde alle de feilene en sykkelrytter som vil til topps, ikke skal gjøre. Det viktigste er å bli mer kynisk. Vi nordboere er som regel mer samarbeidsorienterte. Her nede gir folk blaffen i om de får andre til å jobbe for deg, slik at du selv står best mulig i en spurt, sier Ole Ingar Sel som satser alt på å bli en enda mer utpreget vinnerskalle.

Irritert av å feile

Det siste har TV-publikum stifte bekjentskap med under HAs talenter. I styrkedelen av programmet, skulle Ole Ingar Sel opp i armgang. Problemet var at syklisten glapp taket i stigen han skulle gå armgang etter to ganger. Konkurransen var ødelagt for Ole Ingars del og dette ble markert med at han sparket etter stativet stigen var bygget opp på. 

Paris-Roubaix

Det er da også for å være best mulig forberedt til sykkel sesongen at Ole Ingar Sel drar på en tidagerstur til Belgia nå. 

Det norske laget til sykkelrittet Paris Roubaix har én plass ledig og den har Ole Ingar lyst på å sikre seg. Da må han ha minst én seier i Belgia i løpet av minst tre ritt, tror han. Det kan gi ham den sjette plassen på laget.– Paris Roubaix er et attraktivt og stort sykkelritt som det er stas å få kjøre. Vi juniorer kjører de siste 12 milene av det seniorene kjører. Rittet begynner å få høy status i hele sykkelverdenen, sier Sel som også har ambisjoner om å vise seg fram i Norge i løpet av sesongen.

Gylne gutter 

– Gylne gutter som Ottestad Sykleklubb skal arrangere i midten av mai og junior-NM på landeveg i Lillehammer, er de store målene mine i min siste sesong som junior. Hadde jeg vunnet begge deler, ville jeg karakterisert sesongen som meget vellykket, men løypene i Lillehammer er tøffe. Her må jeg ut i ensomt brudd før bakkene om jeg skal vinne. Noen spurt blir det neppe snakk om i en såpass tøff løype, sier Ole Ingar Sel som ble femtemann i tilsvarende ritt i fjor og som gjerne sykler EM og VM dersom han blir tatt ut.

Han vet at nåløyet er trangt. Som det er i HAs talenter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke