22. mai
GIKK UNNA: Simon Wåge Syversen vant i Sverige i helga.
 
Syversen kjørte fra konkurrentene
Simon Wåge Syversen (25) imponerte i finalen i RX Academy i Östersund og suste inn til seier.

Publisert: 05.feb.2018 09:59
Oppdatert: 05.feb.2018 10:10

Hamar-gutten kjører stort sett vanlig rallycross i sommerhalvåret i RX2-klassen – klassen under den Petter Solberg kjører. Men da muligheten til å kjøre i vinterserien i rallycross i Östersund dukket opp, slang han seg med.

Slo Solberg

Det endte med seier etter at han slo flere meritterte konkurrenter. Petter Solbergs sønn Oliver ble nummer fire, mens finnene Joni Wiman og Jesse Kallio ble nummer to og tre.

Syversen kom godt i gang og tok ledelsen i finaleheatet etter at han hadde blitt nummer tre i sitt semifinaleheat. Litt ut i løpet mistet han ledelsen, men han vant tilbake frontposisjonen mot slutten og kjørt inn til en sterk seier.

– Det var veldig moro for i Rallycross on ice er det med mange internasjonale stjerner. Dessuten kjører alle Renault Clio med 220 hester. Alle har lik bil. Det er altså Kun sjåføren som avgjør, understreker Syversen.

Dyrt

Han hadde egentlig bare tenkt til å kjøre runden i Östersund, men siden det gikk så bra, vurderer han nå om han vil kjøre neste runde også i Höljes til helga. Deretter er det to runder til i Ål og Gol.

– Men jeg trenger penger. En runde koster meg rundt 50.000 kroner for påmeldingsavgift, dekk, bensin, transport, mekanikere og alt du trenger for å gjennomføre slike runder. Jeg er ikke helt ferdig med budsjettet mitt for sommerkjøringen, så jeg får se om jeg får det til, sier Simon Wåge Syversen til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.