21. mai
STERK TRIO: Simen Krogstie Bjørgan (fra venstre), Kristoffer Kvarstad og Simen Syversen mener de gjør hverandre bedre. Alle tre representerer Hamar Skiklubb og går på Wang Toppidrett i Hamar.FOTO: ARVE HOVELSTUEN BLYSTAD
 
Takker hverandre for framgangen
De er like gamle, like gode, går på Wang Toppidrett og representerer samme klubb. M18-løperne Kristoffer Kvarstad, Simen Krogstie Bjørgan og Simen Syversen mener de gjør hverandre bedre hver eneste dag.

Publisert: 07.des.2017 07:50
Oppdatert: 07.des.2017 10:17

Hedmarken er dårlig representert i toppen i seniorklassen i langrenn. På herresiden er Ring-løperen Simen Sveen (29) enslig Hedmarken-svale.

Men det gror bra i juniorklassene, og spesielt i M18-klassen. Forrige sesong ble Hamar Skiklubb-løperne Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Krogstie Bjørgan henholdsvis nummer fem, åtte og ti sammenlagt i norgescupen i M17. Disse tre går på Wang Toppidrett i Hamar. Petter Myhr fra Vallset ble nummer 14 sammenlagt i norgescupen i den samme klassen.

Lære av hverandre

Kristoffer Kvarstad er ikke i tvil om at de er blitt bedre løpere sammen.

– Jeg mener det er alfa og omega å være flere. Det er vanskelig å bli god alene. Vi ser opp til hverandre, for alle tre har sin spisskompetanse. Det er veldig bra. Vi trener alle øktene sammen, enten på skolen eller i klubb, sier Kristoffer Kvarstad, og fortsetter:

– Hardøktene er en ting, der vi pusher hverandre, men det er minst like viktig med teknikk. På langturer kan vi gå bak hverandre og lære. Bjørgan er veldig god teknisk, spesielt i skøyting, og det motiverer meg. Han gjør meg bedre, sier Kvarstad.

Byttet klubb

Simen Krogstie Bjørgan er ferskt medlem i Hamar Skiklubb. Tidligere representerte han Nordbygda/Løten Ski. Han er enig med Kvarstad.

– Det å lære av hverandre er veldig viktig. Vi har vært jevne lenge, og er blitt gode kamerater. Miljø er også viktig for å prestere bra, sier Simen Krogstie Bjørgan.

Simen Syversen er en O2-snapper, og et forbilde for de to andre når det gjelder utholdenhet.

– Jeg kan lære mye av disse to på andre områder. Det å pushe hverandre på hardøktene er gull verdt, og spesielt på sprintøktene, sier Syversen, som betegnes som veldig startrask.

– Må trene mye

Ingen av de tre var barnestjerner.

– Vi har vært jevne, og har hatt lik utvikling, sier Kristoffer Kvarstad.

– Hvor mye betyr Wang Toppidrett?

– Wang er viktig. Vi får en mye bedre hverdag. Nå har vi fire morgenøkter på skolen, sier Simen Syversen.

– Mengden av trening er viktig, og det må bygges over flere år. Du må trene mye og bra for å bli skikkelig god. Der hjelper Wang veldig. Vi får god hjelp til å balansere treningen slik at det ikke blir for mye, sier Kvarstad.

De samme målene

Han synes det er moro at de kan ha de samme målene.

– Det er herlig med konkurranse, og det blir litt prestisje, selv om vi er gode kamerater. Denne sesongen er Nordisk juniorlandskamp et fint mål, i tillegg til junior-NM selvfølgelig. Norgescuprennene er også høydepunkter i sesongen, sier Kvarstad, og fortsetter:

– Når Bjørgan gjør det bra er det en trygghet for meg, fordi jeg vet at jeg har lagt ned den samme jobben som han.

Gode sammen

Håvard Hovde og Kristian Larsen, som konkurrerer i klassen over, går også på Wang Toppidrett, og har levert bra i norgescup og i junior-NM. Alle trener sammen.

– På Wang blir vi gode sammen, og alle skal ha litt ære når noen gjør det bra, sier Tommy Olsen, som er sportssjef for langrenn på Wang Toppidrett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.