23. okt
STOPPET MYE IGJEN: Morten Nergaard tok motet fra Bækkelaget med sitt spill i førswteomgangen.
FOTO: TERJE MIDTTUN
 
Overlegne Elverum tar ingenting på forskudd
Med en redningsprosent i førsteomgangen på 62, én prosent mindre enn i førsteomgangen mot Bodø hjemme, kom Elverum-målvakt Morten Nergaard i fokus igjen i den første semifinalen mot Bækkelaget.

Publisert: 27.apr.2016 20:51
Oppdatert: 27.apr.2016 20:55

At Nergaard stoppet to straffekast også, ble lagt merke til. Det skal sterke rygger til for en motstander å tåle en slik medfart i åpningen av en av tre (?) avgjørende kamper i semifinalen i håndballsluttspillet.

For at det kan bli tre kamper, er hele Elverum-troppen klar over at det kan bli. De skaffet seg en erfaring mot Bodø sist da de vant med ett mål etter ekstraomganger i en batalje av en kamp. De vet også at Bækkelaget slo Arendal på Sørlandet to ganger i kvartfinalene. Av det kan en lese at hver og en av disse kampene lever sitt eget liv, og at det ikke er rom for luntetrav innimellom slagene.

Tar ingenting for gitt

Selv om det ble lett match og en romslig ti-målsseier, 32-22, over Bækkelaget i den første kampen, var det ingen av verken spillere eller ledere som tok en finaleplass for gitt. 

- Dette var skummelt enkelt til en semifinale å være, men om én uke er det ny match. Vi må være litt mer skjerpet mot Bækkelaget enn vi var mot Bodø, for i Nord-Norge holdt det på å gå helt galt. Det kan det gjøre denne gangen også, om vi ikke holder fokus, sa Mickael Apelgren.

Apelgren forklarte den bleke Bækkelaget-innsatsen med at Oslo-gutta spilte søndag. Elverum fikk spillefri etter bataljen i Bodø forrige onsdag. Mer skal det ikke til.

Suveren Nergaard igjen

Morten Nergaard ble nok en gang kåret til Elverums beste spiller, og tillot seg å fleipe litt med egen innsats. Da vi gikk han nærmere inn på klingen, var han like forbeholden som treneren sin når det gjaldt det videre kampprogrammet:

- Vi må skjerpe oss. Bækkelaget har dokumentert god form den siste tiden og hver kamp i et sluttspill lever sitt eget liv, derfor blir dumt å komme med bastante utsagn og tips nå. Vi skal vinne to av tre kamper. Det er realiteten. Og Bækkelaget i Oppsal Arena er en annen motstander enn det laget vi møtte her.

Fordel med tredje kamp hjemme

- Dere har den siste kampen hjemme om det skulle butte i mot i Oslo?

- Ja, og hjemme skal vi normalt vinne, men vi har ingen garanti for det, heller.

Også Andre Lindboe våknet til dyst etter et, etter eget utsagn, to labre kamper.

- Det var på tide å vise seg fram igjen, sa mannen som scoret over halvparten av målene til Elverum i første omgang. Etter pause kom han ikke helt til sin rett ute på venstrekanten.

- Vi la om spillet litt, noe som førte til at jeg ble stående i ingenmannsland innimellom, men det er det samme hvem som scorer bare vi vinner, sa Lindboe som endte med ni scoringer.

Fakta

Første kamp i semifinalen, best av tre, i Terningen Arena:

Elverum-Bækkelaget 32-22 (14-9).

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegar Bakken Øien (målvakter), Karl Bjørkman 1, Petter Øverby 1, David Wattstrøm, Aleksander Børresen 1, Tamas Ivancsik 4, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 3, Andre Lindboe 9, Erik Thorsteinsen Toft 2, Jonas Burud 2, Håkon Bratvold Ekren, Luka Mitrovic 6, Steffen Stegavik 3.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke