13. des
Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Høgdahl presenterte EM-troppen tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Thorir tok ikke ut hele EM-troppen
Landslagssjef Thorir Hergeirsson nøyde seg med å ta ut tolv spillere i håndballjentenes EM-tropp tirsdag. De fire siste spillerne velges senere.

NTB
Publisert: 11.nov.2014 11.29
Oppdatert: 11.nov.2014 11.59

Heidi Løke er med i den norske troppen. Hun kunngjorde i juli at hun ville ta en pause fra landslaget, men varslet i høst at hun ville spille EM.

Spillerne som ble tatt ut i troppen: Kari Aalvik Grimsbø (målvakt), Silje Solberg (målvakt), Camilla Herrem, Sanna Solberg, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Heidi Løke og Pernille Wibe.

Norge er i gruppe med Danmark, Ukraina og Romania i EM. Mesterskapet spilles i Ungarn og Kroatia i perioden 7.-21. desember. 

Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland er blant spillerne som kjemper om de siste plassene i håndballjentenes EM-tropp. Landslagssjef Thorir Hergeirsson nøyde seg med å ta ut tolv spillere i tirsdag.

Bygger nytt lag

– Vi holder på å bygge et nytt lag for framtiden. Hvor fort det går er opp til oss, sa Thorir Hergeirsson under presentasjonen av troppen.

De fire siste spillerne skal velges i forkant av landslagsturneringen i slutten av november. Hvem det blir vil ikke landslagssjefen si så mye om nå.

– Vi vil se på spillere som er på vei tilbake fra skade og se om de vokser seg i form, fortsetter han.

Lukker ikke døren for duo

Det betyr at EM-døren ikke er lukket for profilene Amanda Kurtovic og Linn Jørum Sulland, som ikke er i den foreløpige troppen.

Sulland sa før uttaket at hun ikke var stresset over situasjonen.

– Jeg er kanskje den som er mest vant med dette her. Jeg har god trening i det, men vet at desember vil bli bra uansett. Selvfølgelig har jeg lyst til å være med, og det er det man jobber for. Mesterskap er gøy, sa Larvik-spilleren til Østlands-Posten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke