23. jul
VIKTIGE DAGER: VM er viktig for Hamar Skiklubb og Avle Christen Bjørn med henblikk på å skaffe deltakere til Kirkebakken Grand Prix.Foto: Terje Midttun
 
Til VM for å kapre verdensmestere
Alle skal dit. Til ski-VM, altså. Arrangøren av Kirkebakken Grand Prix også. De drar for å fylle opp sommerens felt med verdensmestere.

Publisert: 25.feb.2011 07:57
Oppdatert: -

HAMAR: - Kun det beste er godt nok, sier Avle Christen Bjørn og Dag Bjørnstad i Hamar Skiklubb. Han er en av flere som jobber for å glede Hamar-folk og tilreisende med skinavn fra stjernehimmelen en ettermiddag i august.

Kontinuerlig dialog

For det er mye arbeid som skal til forut for et slikt rulleskiarrangement, selv på sommerstid.
- Vi er avhengig av å ha en kontinuerlig dialog med løperne og støtteapparatet deres for å sikre oss de beste navnene, sier Bjørn og viser til at stadig flere har kastet seg på karusellen av sommerarrangementer for skifolket.
Derfor er det viktig å skape gode relasjoner.
- Vi må skape entusiasme rundt nettopp vårt arrangement, som begynner å bli en tradisjon for mange. I sommer er det 10. gangen av Kirkebakken Grand Prix arrangeres. Da er det viktig at vi markerer jubileet med flest mulig toppnavn.

Bjørgen og Northug

I utgangspunktet betyr dette alle som blir mestere i Holmenkollen i løpet av de nærmeste dagene. Men Avle Christen Bjørn legger ikke skjul på at det er to navn han er spesielt ute etter: Marit Bjørgen og Petter Northug.
- Det er de to største trekkplastrene våre. Og vi tror de ser på Kirkebakken Grand Prix som et hyggelig avbrekk i grunntreningsperioden. Begge har gått Kirkebakken Grand Prix sju ganger av ni mulige. Det sier sitt, sier Bjørn og legger til at Hamar Skiklubb kan skilte med 24 olympiske vinnere og verdensmestere gjennom ti år med Kirkebakken Grand Prix.

Hellner og Kalla

Marcus Hellner og Charlotte Kalla er av de utlendingene som har vært med i Kirkebakken Grand Prix. De meget vel bli å finne på startstreken til høsten også, men de er ikke de eneste folket fra Hamar Skiklubb er ute etter.
- Nei, vi prøver stadig å få kontakter inn i nye miljøer, slik at vi kan fange opp eventuelle nye mesterkandidater. Målet vårt er at vi skal ha minst én utenlandsk stjerne til start.
Deltakerlista for Kirkebakken Grand Prix ventes å være klar i løpet av mars.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke