22. jun
Vant 60 meteren: Orions Tonje Fjellet Kristiansen vant på tiden 7,81 sekunder.
Foto: Pål Jacobsen.
 
Tonje vant 60 meteren i UM
Årets UM i friidrett innendørs går i Steinkjer denne helgen. Av de lokale utøverne, var det bare Orions Tonje Fjellet Kristiansen som gikk helt til topps. Ingen løp raskere enn Ottestad-jenta på 60 meteren i klassen J18/19 år. Søndag ble det en tredjeplass på 200 meteren.

Publisert: 10.mar.2018 18:26
Oppdatert: 11.mar.2018 17:22

Sjøl om tiden ikke var all verden, var Tonje Fjellet Kristiansen fornøyd med seieren.

- Det var ingen topptid med 7,81 sekunder, men jeg skal heller ikke være i toppform i mars. UM er ikke noe spesielt stort stevne for meg lenger. Mange av de jeg normalt konkurrerer mot på sommeren, var ikke med, sier Tonje Fjellet Kristiansen.

Orion skulle være med på stafetten søndag, men der stiller ikke Orion lag. De skulle starte, men Ingrid Storlien fikk seg en leggskade i semifinalen på 60 meter. Dermed blir det stafett uten Orion denne gangen.

Tonje løper 200 meter på søndag. En øvelse hun nesten garantert tar medalje.

- Alt kan skje på en 200 meter, men jeg blir utrolig skuffet om det ikke blir medalje, sier sprinteren.

Tonje har hatt sin far Børre Kristiansen som trener hele livet. Nå har dem skilt lag på friidrettsarenaen. Ny trener er suksesstrener Mette Karin Ninive. Mette Karin trener som kjent Jonathan Quarcoo, som bare blir raskere og raskere.

- Dette er selvfølgelig den beste løsningen for Tonje. Det er ikke sunt at en far skal trene dattera si på det nivået som Tonje har kommet til. Mette Karin har bevist hvor god hun er gjennom resultatene til Jonathan Quarcoo, sier en rolig Børre Kristiansen.

Det var flere som gjorde det bra av våre lokale utøvere.

I G17 tok Amund Lillemo fra Orion sølv i høyde med 1,75 meter. Det var tre centimeter lavere enn vinner Markus Rooth fra Tjalve.

I G18/19 vant Lavrants Kongssund fra Moelv stavkonkurransen med bestehopp på fire meter. Det er et meget bra resultat, men Lavrants var eneste deltaker, så det er litt vanskelig og vurdere den prestasjonen..

J16-klassen fikk Karen Plukkerud fra Løten en femteplass på 800 meter med tiden 2.25,53 minutter.

I samme årsklasse tok Orions Mia Evensen en fjerdeplass i lengde med bestehopp på 5,15 meter.

Moelvens Håvard B. Ingvaldsen tok en femteplass på 800 meter med tiden 2.05,65 minutter.

Søndagens øvelser var det ingen lokal utøvere som vant.

Tonje Fjellet Kristiansen fikk en tredjeplass på 200 meteren med tiden 25-19 sekunder i finalen. En plass Fjellet Kristiansen nok er litt skuffet over.

Plaseringsmessig var det Mia Evensen fra Orion som oppnådde det beste resultatet. Hun tok en sølvmedalje i høyde i klassen J16. Bestehoppet til Mia Evensen ble på 1,56 meter.

Kulestøteren Amund Lillemo fra Orion tok en bronsemedalje med et støt på 12,16 meter. Truls Engen Olsen fra Løten tok en fin femteplass i kule med et støt på 12,95 meter i klassen G15. Neste femteplass gikk til Martin Pettersen fra Orion i klassen G16. Han løp inn til tiden 23,69 sekunder. Siste femteplass gikk til Løtens Karen Toven Murud i høyde i klasse J15. Hun oppnådde et hopp på 1,53 meter.

   

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.