buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Didrik Tønseth (12) sloss lenge om en bronsemedalje, men måtte seg på oppløpet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
Pallen glapp for nordmennene da Vylegzjanin vant
Didrik Tønseth ble beste nordmenn på 30 kilometer skiathlon med sin fjerdeplass lørdag. Han tapte spurten om bronsemedaljen etter å ha hengt med gullvinner Maxim Vylegzjanin helt til oppløpet.

NTB
Publisert: 21.feb.2015 16:02
Oppdatert: 21.feb.2015 16:25

Fire mann var samlet i kampen om medaljene da alt skulle avgjøres. Der viste russeren Vylegzjanin seg å være sterkest. Han spurtslo Dario Cologna, som måtte nøye seg med sølv.

Dermed endte det med en etterlengtet gullmedalje for Vylegzjanin. Han har flere ganger vært nære på å gå til topps i mesterskap, men uten å klare det.

I kampen om bronsemedaljen var avslutningssterke Alex Harvey fra Canada sterkere enn Tønseth, som ble beste nordmann på fjerdeplass. En meget god plassering av mesterskapsdebutanten fra Trondheim, selv om medaljen glapp.

Skuffet

– Jeg vant i hvert fall det trønderske kretsmesterskapet i dag, sa en skuffet Tønseth til NRK etter løpet.

– På en måte er jeg fornøyd, for det var jo et veldig bra løp. Men fjerdeplass betyr jo ingen ting, verken for meg eller for folk, la han til.

Også landslagstrener Trond Nystad var imponert over debutanten.

– Han er en spreking. Han har hevet seg bra i fristil denne sesongen. Han leverte en kjempegod innsats i dag, men at det ikke blir medalje er selvsagt surt, sa Nystad.

Slapp i bakken

Niklas Dyrhaug og Petter Northug hang lenge med i teten, men medaljesjansene forsvant da Cologna og Vylegzjanin rykket i den tøffe Mördarbakken vel tre kilometer før mål.

– Jeg hadde ikke beina til å krige om seieren, og ble tatt litt på senga da det ble gått fra i bakken. Samtidig var det imponerende det som ble gjort av de i tet der, sa Northug til NRK.

Dyrhaug kom i mål som nummer sju, 25,9 sekunder bak Vylegzjanin. Northug kom inn som nummer elleve, 39,2 sekunder bak den russiske vinneren.

Sjur Røthe sto av løpet før skibyttet halvveis. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat