23. okt
FLAGGBÆRER: Tor Skraastad skal bære flagg under OL-åpningen fredag.
 
Tor og Heidi flaggbærere
Tor Skraastad og Heidi Hjemli Nyvoll er flaggbærere.

Publisert: 08.feb.2016 10:13
Oppdatert: 08.feb.2016 10:18

Lillehammer 2016 har plukket ut seks lokale ildsjeler til å bære det norske flagget på den utsolgte åpningsseremonien i Lysgårdsbakkene 12. februar.

Tor Skraastad fra Hamar og Heidi Hjemli Nyvoll er to av disse.

- Alle representerer Innlandet og har gjort en fantastisk innsats for frivilligheten i regionen. Sjeldent har det norske flagget blitt båret med større tyngde og av personer som fortjener det mer. De representerer tverrsnittet av frivilligheten i Innlandet, forteller Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016.

- De seks ildsjelene representerer frivillige og engasjerte mennesker som gjør en fabelaktig innsats og bidrar til å lage gode lokalsamfunn, sier Kjetil Falkum, kunstnerisk produsent for åpningsseremonien.

Det er to norske flagg som skal ta del i seremonien. Det andre norske flagget bæres inn av en utøver (sammen med alle de andre landene), Olympiatoppen annonserer hvem dette blir senere denne uka.

Dette er de norske flaggbærerne: 

Frøydis Holstad Torp 

Frøydis representerer de nye frivillige, og er 18 år. Hun er fra Gjøvik kommune, og en av lederne for det årlige ungdomsfeltet TT der 1500 ungdom hvert år samles. Hun ble tidlig engasjert i Ungdoms-OL og er «service manager» i Fjellhallen under lekene. Det vil si at hun har ansvaret for alt som har med mat, drikke og tjenester i fjellhallen under lekene. Hun er i tillegg engasjert i øvrig frivillig arbeid, eksempelvis bruker hun juleaften på et arrangement for hjemløse på Gjøvik.

Stein B Olsen 

Stein B er Mr. Lillehammer. Som arrangementskoordinator i Snowball har det ikke vært et arrangement, hverken innen kultur eller idrett i regionen så lenge jeg kan huske hvor Stein B ikke på en eller annen måte har vært involvert. Med sin karakteristiske væremåte og ustoppelige positive holdning om at dette går bra, er han en fryd å være i nærheten av. Jobber mye med å få arrangement til regionen, men har i de siste årene vært sentral i World Cup både på Lillehammer, Birken,  og særlig i Kvitfjell og i Peer Gynt arrangementene.

Harald Åge Moen 

Harald kommer fra Lillehammer og har vel rundet 50 år som frivillig. Det har vært LIF, eller Lillehammer Idrettsforening som har vært klubben. Ingen, absolutt ingen, har betydd mer for sommeridrettene i Lillehammer enn Harald. I tillegg har han nærmest på egenhånd bygd opp Lillehammer guttemusikk veterankorpset, og arrangerer også den årlige «Reveljen». For sin innsats har han også blitt tildelt Kongens fortjenestemedalje. Ingen kjenner Stampesletta bedre, ingen har trolig flere timer med frivillig arbeid enn Harald i denne byen.

Tor Skraastad 

Tor er fra Hamar, og er vel kanskje framfor noen «Mr. Birken». Han er engasjert i lokalpolitikken, og har vel bidratt der i over 20 år. Uten Tor hadde ikke Birkebeinerarrangementene, som hvert år mobiliserer tusenvis av frivillige og deltagere vært i nærheten av å være det de der. Med ansvaret for alt av logistikk og materialer for arrangementene har han gjort et større bidrag for folkehelse enn de fleste. Når Tor ikke arrangerer Birken bruker han tiden sin på å hjelpe andre arrangører med å arrangere andre arrangement. Det er ett ord som ikke finnes i Tor sitt vokabular, og det er; nei. Dessuten har jeg aldri sett mannen - ikke smile.

Monica Melås 

Monica er fra Øyer og få har betydd mer for miljøet i bob og akebanen enn Monica. Enorme mengder timer har blitt lagt ned for å holde en liten sport i live. Hun er også blant de mest sentrale i banen for at morgendagens helter skal få konkurrere under Ungdoms-OL. Hennes engasjement for akemiljøet kommer på toppen av den innsatsen hun gjennom mange år har lagt ned for at barn og unge skal kunne få utvikle seg i konkurransedansmiljøet i regionen.

Heidi Hjemli Nyvoll

Heidi er Mor Skiskyting i Brumunddal, i Ringsaker kommune. Klubben heter nå Mjøsski. Hun har flere verv, rennleder, formann. Hun er også varamedlem i Skiskytterforbundet. Hun er også meget aktiv i Brumunddal fotball. Lagleder for A-laget, ordner mat, bilder og har spillere boende hjemme hos seg. Hun var en av to bak en minnecup for 19 år gamle Martin Hansen som døde for 1 år siden. 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ILDSJEL: Heidi Hjemli Nyvoll er en av seks ildsjeler som skal bære flag under OL-åpningen.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke