23. okt
GOD ÅP­NING: Mari Jev­ne Ar­ne­sen fra Ha­mar ori­en­te­rings­klubb over­ras­ket seg sjøl med tred­je­plass i nor­ges­cup­åp­nin­gen et­ter kne­pro­ble­mer i vin­ter og bi­hu­le­be­ten­nel­se den­ne uka, Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Tredjeplass som en seier
Mari Jevne Arnesen har slitt med jumpers knee og langdistansekne i vinter, og bihulebetennelse den siste uka. Derfor var hun strålende fornøyd etter tredjeplass i norgescupåpningen.

Publisert: 19.apr.2010 04:13
Oppdatert: -
Mari Jevne Arnesen har slitt med jumpers knee og langdistansekne i vinter, og bihulebetennelse den siste uka. Derfor var hun strålende fornøyd etter tredjeplass i norgescupåpningen.
25E9F33826997E98
HALDEN/HAMAR:26261258 - Nå er jeg så utrolig sliten. Jeg er glad jeg er hjemme igjen, ler Mari Jevne Arnesen.
Hamar-jenta var usikker foran helgas sesongåpning i orientering, men løp inn til tredjeplass i eliteklassen for de eldste juniorene utenfor Halden, ikke langt fra grensa til Sverige.
I mål var hun 2.34 bak Gerd Rønning Sund fra Frol, men løpet var likevel svært positivt.
Overrasket
- Med de problemene jeg har hatt i vinter, synes jeg egentlig det var flere som burde slått meg. Jeg er overrasket over at jeg kom på tredjeplass, forklarer jenta som blir 19 denne sesongen.
Hun ledet etter seks av de første 20 postene i løpet, men til den sjuende posten la hun igjen for mye tid og tapte 2.50. Rønning Sund tok teten, en ledelse hun aldri ga fra seg.
- Jeg bommet nok et minutt på den posten, men det var et skikkelig langstrekk, og jeg tapte mye på løpingen på grunn av bihulebetennelsen. Det skulle bare mangle at jeg mangler litt tempo i kroppen, forklarer Arnesen.
Begynte i februar
Hamar OK-jenta hadde sin beste treningsvinter fram til februar i år.
Da sa begge knærne stopp.
Etter mange undersøkelser og behandlinger fikk hun konstatert både jumpers knee og langdistansekne.
- Det gjør det ganske vondt å løpe, og det har litt fram og tilbake mellom å løpe litt, og å trene bare alternativt. Det har blitt mye sykkel og styrke, og litt løping innimellom. I tillegg har jeg gått mye på ski. Det er ikke slik at det har gått måneder uten løping, og det gjør at jeg er optimist.
Fått god hjelp
Mari har fått god hjelp av fysioterapeut Knut Indahl ved Muskelsmerteklinikken i Hamar, og følte seg mye bedre til sesongstarten enn på lenge.
Hun har også fått god hjelp på Olympiatoppen, gjennom sin plass på juniorlandslaget.
Torsdag testet hun forsiktig, men valgte å stå over natt-NM fredag, og spare seg til norgescupåpningen søndag.
Det var et lurt trekk.
- Jeg har alltid ambisjoner når jeg stiller til start, men var litt usikker før dette løpet. Jeg merket litt i knærne for start, men da jeg kom i gang glemte jeg det litt. Mot slutten var det imidlertid litt løping på vei, og det var vondt, forklarer Jevne Arnesen, som hadde beste etappetid på åtte av 20 poster i løpet.
Junior-VM i sommer
Årets viktigste mål hvis bare kneproblemene holder er junior-VM i Danmark i sommer.
Siden forrige sesong har hun vært på flere samlinger og trent mye orientering. Dermed føler hun at hun er bedre rustet til denne sesongen enn tidligere.
- Jeg håper å kvalifisere meg dit. Testløpene er i slutten av mai, og jeg har god tid fram mot det, og til å pleie knærne.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke