buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NFF trekker anmeldelsen av Truls Håkonsen. FOTO: SCANPIX.
 
Trekker anmeldelse
 Truls Haakonsen kan ikke forfølges for eventuelle brudd på Norges Fotballforbunds lover, og NFF trekker derfor sin anmeldelse av Vålerengas sportsdirektør i Gunnarsson-saken.

Publisert: 22.nov.2011 14:18
Oppdatert: -

 

Haakonsen har ikke medlemskap i Vålerenga. Slik det fremgår fra hans tilsvar i saken har han heller ikke i sitt ansettelsesforhold inngått avtale om aksept av idrettens straffebestemmelser.

– Truls Haakonsen anser at han ikke har inngått en avtale med sin klubb om aksept av disse bestemmelsene. På forhånd vurderte vi det slik at han enten er medlem eller har inngått en slik avtale, sier leder Egil André Berglund i påtalenemnda i Norges Fotballforbund til NTB.
– Og når det er slik, burde han frivillig ha valgt å akseptere NFFs regler, legger Berglund til.
– Ikke heldig
Det er på denne bakgrunn at påtalenemnda er avskåret fra å forfølge Haakonsen for eventuelle brudd på NFFs regler.
– Det er ikke en heldig situasjon. Vi måtte ha spurt Haakonsen om han er medlem, har gjort avtale eller om han velger å frivillig akseptere reglene. Når svaret er nei, ville neste steg ha blitt å politianmelde ham, sier Berlund.
Det slapp nemnda, siden det fra før er kjent at Asker og Bærum politidistrikt har besluttet å etterforske forholdene rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga. Siden NFF ikke har flere sanksjonsmuligheter, er det nå politiet som må vurdere om Haakonsen kan ha vært involvert i straffbare forhold i saken.
Uendret for Stabæk
NTB får opplyst at Norges Idrettsforbund har innført en bestemmelse som sier at de som er i fotballklubbenes støtteapparat skal rette seg etter idrettens regler. Denne bestemmelsen trådde i kraft i 2011 og er ennå ikke direkte innført i NFFs lov.
Påtalenemnda hadde i utgangspunktet innstilt Haakonsen til en straff med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.
I samme sak er sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk innstilt til samme straff.
Erik Loe, som nylig var styreleder i Stabæk, er innstilt til tap av tilsvarende rettigheter i 18 måneder. I saken mot de to Stabæk-lederne er det ingen endringer siden de har medlemskap i klubben. (©NTB)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat