20. jul
26. plass: Simen Sveen tok verdenscuppoeng, men det var mange norske løpere foran ham på resultatlista.
 
Trippel norsk - Sveen på 26. plass
Anders Gløersen vant overraskende 15-kilometeren i Davos. Simen Sveen ble nummer 26.

Publisert: 20.des.2014 14:14
Oppdatert: 20.des.2014 14:49

Gløersen, som er mest kjent som sprinter, kom inn som reserve da Didrik Tønseth meldte forfall. Gløersen gikk veldig fort på et tidlig startnummer, og ingen klarte å matche avslutningen til Rustad-løperen.

Det ble tredobbelt norsk. Petter Northug ble nummer to og Chris Jespersen tok den siste plassen på pallen.

Simen Sveen tapte litt til de beste hele vegen, og ble til slutt nummer 26, 58 sekunder bak Gløersen.

Sprinteren Gløersen trives tydeligvis i Davos og gikk et godt i mellomhøyden. Han hadde en forrykende avslutning og gikk inn til sin første seier i et distanserenn.

Gløersen var reserve og gikk inn da Didrik Tønseth måtte melde forfall med mageproblemer. Sistnevnte ble blindtarmoperert fredag.

– Jeg takket ja da jeg fikk muligheten på grunn av sykdom i den norske troppen. Jeg hadde forhåpninger, men det var noe overraskende at jeg skulle vinne, sa Gløersen til FIS.

Petter Northug leverte også et solid løp. Han hadde samme løpsopplegg som Gløersen med en litt forsiktig åpning. Han var den enste som matchet Rustad-løperens forrykende avslutning, men havnet 4,8 sekunder bak i mål.

Chris André Jespersen ledet på siste mellomtid, men i likhet med alle tapte han mye på slutten og endte på 3.-plass, slått med 10,4 sekunder.

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby hadde tidene til andre å gå på sin siste startende, men heller ikke han klarte å holde tempoet oppe mot slutten. Han gikk inn til 6.-plassen, slått med 13,8 sekunder. Finn Hågen Krogh som vant sprinten i Davos forrige søndag endte på 7.-plass, ytterligere 1,1 sekunder bak.

Øvrige norske plasseringer: 13) Niklas Dyrhaug 32,5 sekunder bak, 21) Simen Østensen 52,3, 26) Simen Andreas Sveen 58,2 og 33) Sjur Røthe 1.15,7.

Gløersen vant for øvrig sprinten i fri teknikk i Davos i fjor og endte på 2.-plass forrige helg. Søndag er det sprint på programmet i den sveitsiske byen, som overtok rennene fra franske La Clusaz. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke