buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FAVORITT: Therese Johaug er favoritt i Tour de Ski. FOTO: NTB Scanpix.
 
Tror mest på Sundby og Johaug
Landslagssjef Vidar Løfshus tror Martin Johnsrud Sundby (29) og Therese Johaug (25) blir Norges sterkeste kort i Tour de Ski.

Publisert: 13.des.2013 11:05
Oppdatert: -

- Det er mye som tyder på at Therese har tatt nye steg og at hun er mer på skuddhold enn tidligere sesonger. Jeg holder henne som vårt største kvinnehåp. Marit (Bjørgen) holder jeg som utfordrer, sier Løfshus.
Justyna Kowalczyk har vært suveren i Tour de Ski de siste sesongene og blir farlig igjen. Svenskenes Charlotte Kalla kunne ha blitt skummel, men hun skal ikke være med denne gangen.
- Martin er en spennende type på herresiden. Han er en helt annen langrennsløper i dag enn han sist han var med i Tour de Ski.
Sundby endte på 20.-plass sammenlagt da han startet i Touren i 2009/2010-sesongen .
- Hva med Petter Northug?
- Hvis han klarer å vinne Tour de Ski med det grunnlaget han har denne sesongen, blir jeg veldig imponert.

Uttak over helgen

Lagene blir tatt ut etter helgens verdenscuprenn i Davos og Skandinavisk Cup i Vuokatti.
- Vi skal ha med mellom seks og åtte løpere for begge kjønn. Det er litt avhengig av hvem som vil gå. Sprintrenn i forkant i Asiago og i etterkant i Nove Mesto gjør at en del av kvinnene er uaktuelle til Touren, sier landslagssjef Løfshus til NTB.
Det som er helt sikkert er at Ingvild Flugstad Østberg, Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla ikke går Tour de Ski. Aktuelle kvinnenavn er Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen.
De to sistnevnte bør vise seg litt fram i helgen for å være helt sikre på start.

Hardest kamp

Spesielt blant mennene blir det hard kamp om plassene på årets Tour de Ski-lag.
- Det er stund siden det har vært så tett om en plass på laget. Det er bare Petter Eliassen og Eldar Rønning som har sagt at de ikke vil gå Touren. Det er også spennende å se hvordan det går med Niklas Dyrhaug og Simen Østensen i Vuokatti, sier Løfshus.
Simen Østensen er ikke på landslaget, men mannen som tok 3.-plassen sammenlagt i den første Touren er aktuell for laget også denne gangen.
Chris Jespersen er annen utenfor landslaget som er inne i Tour-laget.
- Jespersen har aldri holdt et så stabilt høyt nivå så lenge som i sesongstarten i år. Han er per definisjon per i dag inne på både Tour de Ski-laget og OL-laget, sier Løfshus.
Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Tord Asle Gjerdalen, Tor Asle Gjerdalen, Petter Northug, Chris Jespersen og Simen Østensen kan bli Norges herrelag i Tour de Ski om det sendes åtte løpere.
Lørdag står det 10- og 15 kilometer fri teknikk på programmet i Davos. Søndag er det sprint fri teknikk. (©NTB)

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat