26. jun
Kliner til: Her er Nicholas Mickelson (t.v) og Simen B. Nordli i en defensiv duell mot Raufoss på bortebane i høst. Neste år venter tøffere motstand for ungguttene. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Tror Mickelson og Nordli vil hevde seg
Nickolas Mickelson (18) og Simen Bolkan Nordli (17) imponerte med flagget på brystet. Og landslagstreneren er skråsikker på at de vil bite fra seg i 1. divisjon.

Publisert: 13.nov.2017 15:31
Oppdatert: 13.nov.2017 15:36

Mens Nicholas Mickelson har vært fast inventar på G18-landslaget denne sesongen, var Simen Bolkan Nordli tatt ut for første gang da han var med og møtte Finland (4–1) og Polen (2–0) i Spania onsdag og lørdag.

Og Ottestad-gutten imponerte voldsomt: To scoringer og tre målgivende pasninger viste fasiten da regnskapet ble gjort opp.

Landslagstrener Pål Arne Johansen sier han var klar over ungguttens potensial

– Jeg var ikke overrasket over at han kom til å score. Simen sto med tre scoringer på de siste fire kampene før han kom på samlingen, sier han og begrunner det slik:

– Simen kan avslutte meg begge bein, han kan finne andre i farlige rom, han finner farlige rom selv – og han er god til å komme ned og hente ballen selv, sier Johansen.

KAMMA-SIDE

Johansen forteller at HamKam-guttene fikk fritt spillerom mot Finland.

– Nicho startet som venstreback, men så gjorde vi noen endringer den siste halve timen, der vi satte inn Simen og Hugo Vetlesen (Stabæk). De tre utgjorde en livsfarlig høyreside, som sto for alle scoringene våre den kampen.

Han forteller at planen vår å fortsette med de tre også mot Polen.

– Det var tanken, men Nicho ble syk, så han kunne ikke spille. Det var synd, men samtidig har han levert veldig bra på hver samling i år, sier han.

blitt bedre defensivt

Johansen mener 18-åringen har tatt store steg.

– Nicho har alltid vært god offensivt. Men jeg synes han har blitt bedre defensivt denne sesongen. Han har spilt på et av de lagene som har sluppet inn færrest mål i Norge, men likevel har han møtt mange gode vinger som har gitt ham bra matching. Og der har han tatt steg, sier han.

roser dedikasjonen

Johansen er imponert over ungguttenes måte å forberede seg.

– Vi prøver å ha så mye faglig utbytte som vi kan på hver samling. Siden Simen ikke hadde vært med tidligere, sendte jeg ham en svær blekke i forkant. Og han kom veldig godt forberedt til samlingen. Han hadde fått med seg alt.

Det samme gjelder høyrebacken.

– Han har vært med på alle samlingene våre, og han gjør alltid det vi forventer av ham.

Johansen tror på suksess i 1. divisjon til neste år.

– Jeg er helt sikker på at de to holder bra nivå i Obos. Det er ikke Champions League de har rykket opp til. Hvis du ser på lag som Start og Bodø Glimt, ser du at det er mulig å rykke opp med mange unge spiller. Jens Petter Hauge, som spilte som en av to i tierrollen sammen med Simen på landslaget nå, var vel den spilleren som hadde flest assist i divisjonen. Og det er et fint grunnlag å sammenligne på, sier han.

Nordli gleder seg

17-åringen var strålende fornøyd med hva han fikk vist fram av kvaliteter på landslaget.

– Det har vært strålende. Det har gått over all forventning, og det har vært ekstremt artig å kjenne på nivået til både med- og motspillere, forteller han.

Onsdag skrev HA-sporten at klubben har gitt klare signaler på at de ønsker å satse på ham den kommende sesongen.

Og det faller i god jord hos hovedpersonen.

– Jeg er veldig happy med å være i HamKam, og jeg synes det er morsomt at de vil satse på meg, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke