18. aug
LITT AV EN TRØST: Laggull reddet dagen for Sigurd Ruud Skjeseth (t.h.) i lørdagens nordiske mesterskap i terrengløp. Her sammen med Jakob Ingebrigtsen (i midten) og Stian Aarvik.
Foto: Thore-Erik Thoresen
 
Trøstet seg med laggull
Sigurd Ruud Skjeseth endte på den sure 4. plassen individuelt i lørdagens terreng-nordisk – men laggull var den beste trøsten han kunne tenke seg.

Publisert: 07.nov.2015 16:37
Oppdatert: 09.nov.2015 12:06

De norske løperne dominerte seks-kilometeren for menn junior fullstendig i mesterskapet i Göteborgs utkant.

Med dobbeltseier signert 15-årige Jakob Ingebrigtsen og Stian Aarvik, og 4. plass til Ruud Skjeseth, var det ingen diskusjon om hvilken nasjon som hadde det beste tre-mannslaget.

Håpet på pallen

– Gull i lagkonkurransen var kjempegøy. Det var det som var målet, fastslo Orion-løperen overfor HA-sporten med medaljen i hånda.

Individuelt var målet hans en plass på pallen, og lenge så det lyst ut for at han skulle klare det.

Etter at svenskene hadde vært i front på en førsterunde i labert tempo, tok romedølen kommandoen på de to neste, og dro feltet i langt høyere tempo.

Slått av supertalent

Men offensiven kostet nok mye krefter, for på sisterunden kom han til kort i medaljekampen, og passerte målstreken 15 sekunder bak supertalentet Ingebrigtsen, som aldri slutter å imponere.

– Litt surt er det selvsagt å ende på 4. plass, men veldig skuffet er jeg ikke. Det var kort sagt det jeg var god for i dag, konkluderte Ruud Skjeseth, som tok sin andre medalje i nordisk juniormesterskap på drøyt to måneder.

I slutten av august tok han sølv på 5000 meter bane, en øvelse han vant i junior-NM tidligere samme måned. 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke