24. apr
 
Tungt for Svenkerud - Marit Bjørgen vant sitt tredje NM-gull på Gåsbu
Berthe Annette Svenkerud (32) fra Vang ble nummer sju fredag. På lørdagens duatlon ble det tyngre og hun ble nummer 23. Marit Bjørgen vant. Se flere bilder i toppen.

Publisert: 13.jan.2018 11:36
Oppdatert: 13.jan.2018 12:05

Berthe Annette Svenkerud tapte ett og et halvt minutt på klassiskdelen, og ble liggende langt bak i feltet. Hun ble som nevnt nummer 23 til slutt.

- Jeg slet på klassiskdelen. Det ble masete, så jeg roet ned og gledet meg til skøytedelen. Jeg taklet overgangen bra, men jeg klarte ikke å hente inn gruppa som lå foran meg, sier Berthe Annette Svenkerud.

Marthe Hafsahl Karset fra Vang Skiløperforening ble nummer 28.

- Jeg er litt skuffet. Jeg hadde håpet på litt bedre. Jeg mangler de siste fem prosentene. Det er ikke så lett å finne overskuddet med full jobb. Jeg er fornøyd med klassiskdelen, og det lover bra for stafetten, sier Vang-jenta.

Marit Bjørgen tok et nytt NM-gull. NM-dronninga spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen (sølv) og Ragnhild Haga (bronse). Dermed reiser Marit Bjørgen fra Gåsbu-NM med tre gull.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å fra herfra med tre NM-gull. Det var en bra kamp i dag, og heldigvis klarte jeg å ta Astrid i spurten, sier Marit Bjørgen.

Under 15-kilometeren tok hun teten umiddelbart. Veteranen kom sammen med Silje Øyre Slind, Kathrine Harsem, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå og Anna Svendsen først inn til skibytte.

I fri teknikk ble de sju løperne raskt til en kvintett bestående av Bjørgen, Slind, Haga, Jacobsen og Harsem.

Harsem måtte tidlig slippe de fire andre, mens Haga tok styringen i tetgruppen før passering ved 12,2 kilometer. Da måtte også Slind slippe, mens Jacobsen trykket ordentlig til i de siste bakkene.

Bjørgen og Haga ga imidlertid ikke 30-åringen en eneste meter, og på oppløpet var Bjørgen best og spurtet inn til seier.

Jacobsen knep sølvplassen, mens Haga gikk inn til NM-bronse.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.