23. okt
 
Tungt for Svenkerud - Marit Bjørgen vant sitt tredje NM-gull på Gåsbu
Berthe Annette Svenkerud (32) fra Vang ble nummer sju fredag. På lørdagens duatlon ble det tyngre og hun ble nummer 23. Marit Bjørgen vant. Se flere bilder i toppen.

Publisert: 13.jan.2018 11:36
Oppdatert: 13.jan.2018 12:05

Berthe Annette Svenkerud tapte ett og et halvt minutt på klassiskdelen, og ble liggende langt bak i feltet. Hun ble som nevnt nummer 23 til slutt.

- Jeg slet på klassiskdelen. Det ble masete, så jeg roet ned og gledet meg til skøytedelen. Jeg taklet overgangen bra, men jeg klarte ikke å hente inn gruppa som lå foran meg, sier Berthe Annette Svenkerud.

Marthe Hafsahl Karset fra Vang Skiløperforening ble nummer 28.

- Jeg er litt skuffet. Jeg hadde håpet på litt bedre. Jeg mangler de siste fem prosentene. Det er ikke så lett å finne overskuddet med full jobb. Jeg er fornøyd med klassiskdelen, og det lover bra for stafetten, sier Vang-jenta.

Marit Bjørgen tok et nytt NM-gull. NM-dronninga spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen (sølv) og Ragnhild Haga (bronse). Dermed reiser Marit Bjørgen fra Gåsbu-NM med tre gull.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å fra herfra med tre NM-gull. Det var en bra kamp i dag, og heldigvis klarte jeg å ta Astrid i spurten, sier Marit Bjørgen.

Under 15-kilometeren tok hun teten umiddelbart. Veteranen kom sammen med Silje Øyre Slind, Kathrine Harsem, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå og Anna Svendsen først inn til skibytte.

I fri teknikk ble de sju løperne raskt til en kvintett bestående av Bjørgen, Slind, Haga, Jacobsen og Harsem.

Harsem måtte tidlig slippe de fire andre, mens Haga tok styringen i tetgruppen før passering ved 12,2 kilometer. Da måtte også Slind slippe, mens Jacobsen trykket ordentlig til i de siste bakkene.

Bjørgen og Haga ga imidlertid ikke 30-åringen en eneste meter, og på oppløpet var Bjørgen best og spurtet inn til seier.

Jacobsen knep sølvplassen, mens Haga gikk inn til NM-bronse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke